fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

VIDEO: Firma familiei unui primar din Prahova anchetată pentru lucrări suspecte. Poliția a deschis dosar penal

Citește Și

- Reclamă -
Firma ALIONTE MIORIȚA SRL, al cărei administator este Toma Alionte, tatăl primarului comunei Podenii Noi, Mihai Alionte, este anchetată pentru activități miniere fără permis sau licență. Poliția a deschis dosar penal după ce cetățeni ai comunei, consilieri locali la Podenii Noi, au surprins camioanele și utilajele societății comerciale excavând și transportând pietriș și nisip din albia râului Lopatna. Totul a fost filmat, iar într-unul dintre videoclipuri apare și primarul Mihai Alionte, la volanul unei autoutilitare. 

Camioanele și camionetele familiei Alionte, pline cu nisip și pietriș, huruiau zilnic pe străzile comunei Podenii Noi, spun sătenii. Mașinile erau încărcate cu excavatorul pe prundul râului Lopatna (satul Popești).

- Reclamă -

Pe 20 noiembrie, doi consilieri locali au oprit una dintre basculante și au chemat poliția.

Sosiți la fața locului, polițiștii au constatat că autoutilitara nu avea poliță de asigurare RCA, așa că au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele autovehiculului.

- Reclamă -
Dosar penal pentru activități miniere fără permis sau licență

Cu privire la lucrările de excavație, polițiștii au deschis un dosar penal pentru activități miniere fără permis sau licență.

“La data de 20 noiembrie, în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Urlați au fost sesizați cu privire la faptul că de pe prundul râului Matița din satul Popești, mai multe utilaje executau activități de excavare de pietriș și nisip.

În baza sesizării, s-a format echipă operativă care s-a deplasat la fața locului, fiind identificată o autoutitară care transporta nisip și pietriș, fără a deține un aviz de însoțire sau documente de proveniență a agregatelor minerale.

Fața de proprietarul autoutilitarei a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.132/2017, pentru lipsă poliță RCA, fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată conducătorul autoturismului a fost sancționat conform OUG 195/2002, pentru neasigurarea încărcăturii care se putea împrăștia în timpul deplasării.

- Reclamă -

În cauză se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executarea de activități miniere fără permis sau licență”, a transmis, la momentul respectiv, IPJ Prahova.

Tatăl primarului, administratorul firmei

Firma ALIONTE MIORIȚA SRL apare, pe listafirme.ro, ca avându-l administrator unic pe Alionte Toma. Este tatăl primarului. Oamenii susțin însă că și primarul Mihai Alionte cară ocazional pietriș cu una dintre camionete.

MIORIȚA SRL, prinsă în fapt. Șoferii mașinilor de mare tonaj, culeși de primar de pe drum

Filmările făcute de cei doi consilieri locali arată anvergura afacerii cu nisip și pietriș a familiei Alionte.

Oamenii au oprit mașinile de mare tonaj care au bătut încărcate drumurile comunei fără a avea nici măcar asigurare RCA. Totul a fost filmat, inclusiv controlul efectuat de polițiștii sesizați prin 112 care au ajuns la fața locului.

Primarul apare în două dintre videoclipuri. Într-unul este surprins într-o camionetă roșie, când culege de pe drum unul dintre șoferii despre care martorii susțin că lăsase basculanta pe prundul gârlei.

Într-o altă înregistrare video, făcută pe seară, primarul este filmat venind cu un SUV Duster și lăsând un șofer care se urcă apoi într-o basculantă oprită pe drumul spre balastieră, pe care încearcă să o ducă înapoi. Potrivit martorilor, Dusterul aparține Primăriei Podenii Noi și ar fi trebuit să fie folosit de Poliția Locală.

Șoferul microbuzului școlar și un polițist local cară balast cu basculantele firmei familiei primarului

Legăturile afacerii cu pietriș se întind și în afara familiei Alionte. Potrivit consilierului local Florin Mareș, șoferul microbuzului școlar al Primăriei Podenii Noi, dar și un polițist local lucrează pe cele două basculante folosite pentru transportul materialului excavat.

„Șoferul microbuzului școlar pe nume (….) este și șofer pe basculantă, la fel și polițistul local Voicu Mădălin. Mașina Duster condusă de primar care apare într-una dintre filmări nu este mașina dânsului, ci mașina Poliției Locale, pe care o folosește dumnealui când poftește.

Cel care coboară din mașină și merge la camion este șoferul microbuzului școlar. El apare și în prima filmare, aceea în care este luat de pe drum tot de primar, cu autoutilitara roșie.

De asemenea, fostul viceprimar, Badea Ion, care este acum consilier personal al primarului, lucrează pe basculantă”, a precizat consilierul local.

Ce spune primarul din Podenii Noi

Contactat de Ziarul Incomod, primarul Mihai Alionte nu a dorit să facă comentarii asupra situației prezentate.

„Aș vrea să lăsați organele competente să dea un verdict în acest caz. Vorbim după aceea, când o să vedeți că lucrurile n-au stat așa”, a transmis acesta.

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...