fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

VIDEO. Florian Walter, „în vizită de lucru la DNA Ploiești”. Afaceristul a ieșit de la audieri

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Omul de afaceri Florian Walter a ieșit din sediul Direcției Naționale Anticorupție serviciul teritorial Ploiești, unde a fost audiat de procurori. Se pare că Walter a fost citat în calitate de suspect, într-un dosar care ar viza-o pe Mihaiela Iorga Moraru, procuroarea revocată din DNA, care l-a anchetat în trecut pe patronul Romprest.

La ieșire din sediul DNA, Walter le-a spus reporterilor prezenți că a fost „în vizită de lucru” (video jos).

- Reclamă -

Reamintim că pe data de 4 octombrie Mihaiela Iorga Moraru a fost, de asemenea, audiată la DNA Ploiești, iar la ieșirea din sediul instituției procuroarea a precizat pentru reporterii prezenți că nu poate spune despre ce dosar este vorba, dar a confirmat că are legătură cu omul de afaceri Florian Walter.

Vezi aici imagini video cu declarația Mihaielei Iorga Moraru de la ieșire din DNA Ploiești!

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca Mihaela Moraru Iorga a fost chemată la acel moment pentru a da lămuriri în legătură cu o expertiză pe care a cerut-o într-un dosar al afaceristului Florian Walter, care ar fi fost efectuată, dar care nu ar fi fost atașată dosarului respectiv.

- Reclamă -

Întrebată de ziariști despre acest lucru, procurorul Iorga a spus: „l-am anchetat pe Walter, nu l-am trimis în judecată pentru că urmărirea penală nu a fost finalizată”.

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel București a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruța Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocată din funcția de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitivă.

Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel București un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Codruța Kovesi privind revocarea sa din funcția de procuror la DNA.

DNA a susținut atunci că Mihaiela Iorga nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

- Reclamă -

Ulterior, potrivit stiripesurse.ro, în urma unor verificări, DNA a anunțat că a identificat mai multe nereguli în activitatea Mihaielei Iorga, în biroul său fiind găsite o sumă de bani și mai multe bunuri neînregistrate.

„Într-un dosar în lucru s-a identificat suma de 398.400 lei primită de la o persoană fizică. În procesul verbal, întocmit în acest sens, nu s-a precizat natura sumei de bani și nu a fost înregistrată în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte pentru a fi depusă la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale. De precizat că, deși Direcția Națională Anticorupție dispune de un fond de flagrant de 2 milioane lei, potrivit dispozițiilor art. 4 alin. 4 din OUG 43/2002, suma respectivă nu era destinată pentru o activitate operativă, deoarece nu există niciun document din care să rezulte că au fost solicitați bani din fondul de flagrant și nici nu i-au fost puși la dispoziție”, preciza atunci DNA, citată de stiripesurse.ro.

Într-un alt dosar aflat în lucru au fost identificate bunuri, și anume ceasuri evaluate la 67.631 lei și un stilou în valoare de 8.117 lei, ridicate cu ocazia unei percheziții, care nu au fost înregistrate de Mihaiela Iorga în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte.

De asemenea, într-un dosar în care erau cercetate mai multe persoane, Mihaiela Iorga a solicitat și obținut declanșarea procedurilor pentru obținerea avizului necesar urmăririi penale față de una dintre persoane, iar după obținerea avizului a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoana respectivă la o zi după împlinirea termenului de prescripție, „împrejurare care generează consecințe asupra întregii cauze”, mai scrie publicația amintită mai sus.

De cealaltă parte, Mihaiela Iorga a declarat că între ea și Laura Codruța Kovesi exista de mai mult timp o tensiune, determinată „probabil” de faptul că nu a dat curs „anumitor solicitări”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut