fbpx
miercuri, octombrie 4, 2023
12.3 C
Ploiești
spot_img

VIDEO – A fost aprobată cedarea Parcului Municipal Vest, după o şedinţă cu scandal a Consiliului Local Ploieşti

Citește Și

- Reclamă -
Consiliul Local Ploieşti a aprobat astăzi cedarea Parcului Municipal Vest şi a unui teren din vecinătate către Consiliul Judeţean Prahova, sub pretextul realizării unor investiţii. Susţinătorii proiectului au votat pentru transferul terenului şi al tuturor bunurilor de pe el, lăsând fără răspuns mai multe întrebări legate de spaţiile verzi, de suprafeţele necesare pentru investiţii, de conductele care trec pe sub parc şi mai ales legate de cei aproape 50 de oameni care lucrează acolo.

Proiectul a fost iniţiat de mai mulţi consilieri de la PNL şi Pro România şi a venit ca răspuns la solicitare de transfer făcută de Consiliul Judeţean Prahova în vara lui 2022.

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, a anunţat că se opune propunerii, reclamând că proiectul de hotărâre de Consiliu lasă mai multe lucruri nelămurite, începând cu situaţia angajaţilor parcului. El a mai arătat şi o hartă cu zonele de protecţie, precizând că terenul aferent parcului e străbătut de mai multe reţele, de la cele de termoficare, vizibile, şi până la conducte ale Conpet şi reţele electrice.

- Reclamă -
Proiectul nu va primi viza de legalitate

Proiectul de hotărâre a avut rapoarte de specialitate negative din partea direcţiilor din Primărie, iar secretarul general al municipiului, funcţionarul public care răspunde de legalitatea actelor din Primărie, a anunţat că nu îl va contrasemna de legalitate, invocând mai multe abateri.

La rândul său, deputatul Mihai Poliţeanu, prezent la şedinţă, a reclamat că investiţiile promise de Consiliul Judeţean Prahova sunt nerealiste şi că la Compania Naţională de Investiţii din subordinea Ministerului Dezvoltării n-a fost depusă nicio cerere de finanţare pentru proiecte precum construirea unei săli polivalente sau a unui bazin de înot, în timp ce pentru un patinoar există o cerere, dar pe un teren din Tătărani. Parlamentarul a vorbit, în acest context, despre posibile consecinţe penale ale votului de astăzi.

- Reclamă -

De altfel, şedinţa a şi fost întreruptă minute bune în urma certurilor dintre Poliţeanu şi consilierii de la PNL.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Bătrână lovită de mașină în timp ce traversa DN 1

O bătrână a ajuns la spital după ce a fost lovită de o mașină în timp ce traversa DN...