La începutul anului 2007, linia de tramvai 104 din Ploiești devenea nefuncțională. Tramvaiul care mergea din centru până la capătul străzii Mihai Bravu a fost înlocuit la acel moment cu autobuze, iar liniile de tramvai au început să fie scoase și carosabilul refăcut, însă, doar parțial.

De mai bine de 13 ani o porțiune considerabilă din strada Mihai Bravu încă are șine de tramvai, nefuncționale. Din dreptul cimitirului Mihai Bravu și până aproape de capătul străzii, nepăsarea autorităților se vede la fiecare pas.

Pe o șosea importantă, care duce la una dintre ieșirile din oraș, două benzi pe sensul de mers ar fi mai mult decât necesare. Dar deși lățimea carosabilului ar permite acest lucru, autoritățile ignoră complet problema.

De-a lungul șinelor de tramvai s-au format adevărate cratere, iar mașinile adesea sunt nevoite să meargă printre ele.

Reporterii ziarului Incomod au filmat drumul, iar imaginile vorbesc de la sine. Frecvent, se întâmplă ca participanții la trafic să vrea să depășească o mașină care merge încet, autovehicule parcate pe prima bandă sau chiar căruțe care merg pe stradă, deși acest lucru a fost interzis printr-o hotărâre de Consiliu Local. Un astfel de moment a fost surprins de reporterii Incomod care în timp ce filmau șoseaua au fost nevoiți să depășească un căruțaș care ieșise de pe o stradă laterală.

Imaginile de mai jos nu mai au nevoie de alte comentarii. Sperăm doar ca după aproape 14 ani aleșii locali să își amintească de această stradă, să scoate șinele de tramvai rămase și să refacă drumul:

 

1 COMENTARIU

  1. Poate va interesati pentru ploiesteni: cand incepe actiunea de trasare a marcajelor in minicipiul PLoiesti! Altfel vom incepe sa circulam -“alan dala”, adica de colo pana dincolo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here