Fostul premier Ludovic Orban, acum președinte al partidului Forța Dreptei, a vizitat șantierul Autostrăzii Moldovei (viitoarea A7), în apropierea orașului Mizil. Din delegația Forței Dreptei a făcut parte și deputatul de Prahova George Ionescu, președintele organizației județene. 

În mandatul lui Orban la conducerea guvernului au fost finalizate procedurile pentru demrarea construirii A7, proiect vital pentru dezvoltarea zonei Moldova.

Fostul premier a dorit să vadă stadiul lucrărilor pe segmentul prahovean al tronsonului Ploiești-Buzău.

Prezentarea situației din teren a fost făcută de managerul de proiect al firmei Coni, cea care se ocupă de lucrări.

“Noi ar fi trebuit să avem autostrada Moldovei, cunoscut ca A7, probabil de acum 10-12 ani de zile. Ne-am mobilizat pentru realizarea acestui proiect şi am găsit finanţare prin PNRR. Este practic cel mai important tronson de autostradă care este finanţat prin PNRR, care face legătura între Ploieşti până la Bacău şi care sunt convins că va fi finalizat foarte repede. (…) Există finanţare, există firme serioase care au fost selectate. Sperăm ca toţi constructorii să se mişte precum se mişcă Coni şi Umbrărescu, pentru că şi cealaltă firmă românească implicată în construcţia tronsoanelor de autostradă are o mobilizare exemplară, se mişcă mai repede decât este graficul de lucrări care a fost prevăzut”, a spus Orban.

Deputatul George Ionescu a adus în discuție un alt proiect important pentru Prahova inițiat în timpul guvernării Orban, anume drumul Valea Doftanei – Săcele, ca alternativă la DN 1.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here