O ploieșteancă, mama unei fetițe în vârstă de 13 ani care joaca handbal la CSM Ploiești a rupt tăcerea după ce a fost înjurată și amenințată de antrenorul fiicei sale. În urma acestui incident am aflat că motivul pentru care antrenorul a devenit agresiv a fost faptul că antrenorul o acuza pe mama fetiței că ar fi depus o sesizare împotriva asistentului medical al echipei.

Ulterior, atât mama fetiței cât și fetița au povestit că sunt revoltate că asistentul medical al echipei privește minorele în timp ce acestea fac duș și se dezbracă în vestiar. Mai mult, fetița a povestit că a avut mai multe probleme cu acest asistent medical și a relatat și ce i-au povestit alte colege.

În seara zilei de 28 septembrie 2019, reporterii Incomod au fost contactați de mama fetiței, iar aceasta a povestit cum a fost agresată de antrenorul echipei.

“Am auzit că antrenorul mă acuză că aș fi depus o sesizare împotriva asistentului medical al echipei, iar ulterior am mers la sală unde erau părinții copiilor din grupa lui și le am spus că eu nu am depus nicio sesizare la CSM cu privire la Dochi (N.R: asistentul medical al echipei) și ce a făcut așa cum spun ei. Dar le promit că în schimb săptămâna ce urmează o să depun pentru ca nu îmi este frica de nimeni. Atunci Robert (NR: antrenorul echipei) a ieșit afară și a început sa țipe la mine  “ce e aici țiganiadă?” și i-am spus că nu și să nu mă mai spună despre mine ceva ce eu nu am făcut, iar de săptămâna următoare am să spun și atunci vor avea dreptul să vorbească, iar el mi-a zis “hai du-te dracu” și apoi a luat-o pe un gang al sălii de sport, trecând pe lângă părinți și înjurându-mă cum i-a venit la gură. Pe gang eu nu l-am auzit dar mi-au spus părinții care erau acolo. Apoi a revenit în sală ți țipa că sunt o nesimțită, că mi-a luat fata la echipă și că eu acum vorbesc cu părinții ăia, de parcă trebuia să dau explicații la oameni care este motivul meu cu privire la asistentul medical. Mi-a zis “ești sigură că o să spui de Dochi?”, eu i-m spus că da, iar el mi-a spus “îți asumi” și i-am spus normal că da că nu am 5 ani, iar apoi mi-a zis “Lasă că mai vedem”. Ulterior părinții mi-au spus că l-au auzit și că ar fi zis că îmi trage vreo două și că mirosea a băutură”, a povestit Ploieșteanca.

Reporterii noștri s-au deplasat la fața locului pentru a afla mai multe informații despre această situație. În urma unor discuții cu mai multe persoane care erau prezente la sala de sport, am aflat că mai mulți părinți sunt nemulțumiți de faptul că asistentul medical al echipei ar asista fetițele în timp ce fac duș, când se schimbă în vestiar și le-ar atinge pe fetițe într-un mod care ar depăși atribuțiile acestuia. Câteva persoane, părinți ai sportivelor și angajați ai CSM, susțin că directorul CSM știe despre această problemă și că ar urma să ia măsuri, iar acest asistent medical ar intra la dușuri și în vestiare doar peste sportivele ale unui singur antrenor în timp ce alți antrenori nu îi permit acestuia să facă acest lucru. Deși majoritatea persoanelor au dorit să rămână anonime, ploieșteanca care ne-a contactat împreună cu fiica ei au povestit detaliat comportamentul asistentului medical față de fetițe.

Mama fetiței a mai povestit că a fost nevoită să se întoarcă în țară când a aflat că asistentul medical al echipei i-a cerut fiicei sale să folosească chiloți Tanga pe motiv că i-ar putea face masaj mai bine deși minora era accidentată la genunchi.

Femeia susține că a avut o discuție cu antrenorul cu privire la solicitarea asistentului medical însă acesta ar fi spus că nu ar fi auzit despre așa ceva.

Fetița a povestit că ar fi fost forțată de asistentul medical al echipei să facă duș fiind amenințată că dacă nu face nu va mai juca în acea echipă. Aceasta spune că după ce a întrat în camera de duș în lenjerie intimă și acoperită cu un prosop, asistentul medical ar fi intrat după ea să verifice dacă face duș, iar când fetița a refuzat din nou acesta ar fi pus colegele ei să tragă prosopul de pe ea. Fetița mai spune că după primul ei meci colegele s-au dezbrăcat în vestiar și au intrat la duș de față cu asistentul medical, iar acesta le ștergea cu prosopul după ce fetele ieșeau de la duș și le controla dacă sunt în perioada de menstruație atingându-le în zona intimă pe motiv că nu le crede. Mai mult, fetița spune că asistentul medical ar fi pus fetele să danseze dezbrăcate în vestiar. Fetița mai spune că sunt și alte colege care i-au povestit că asistentul medical le-a cerut să se dezbrace complet și să depărteze picioarele pentru a verifica dacă urmează să intre în perioada de menstruație.

O sportivă în vârstă de 13 ani povestește un caz îngrozitor. Asistentul medical al CSM Ploiești acuzat că pipăie sportivele minore

O sportivă în vârstă de 13 ani povestește un caz îngrozitor. Asistentul medical al CSM Ploiești acuzat că pipăie sportivele minorehttps://ziarulincomod.ro/video-o-sportiva-varsta-de-13-ani-povesteste-un-caz-ingrozitor-asistentul-medical-al-csm-ploiesti-acuzat-ca-pipaie-sportivele-minore/

Posted by Ziarul Incomod on Sunday, September 29, 2019

O altă mămică spune că fetița sa i-a povestit că fetele se dezbracă și fac duș de față cu asistentul medical.

Antrenoarea Geta Opincariu spune că mai multe fete i-au povestit despre faptul că asistentul medical este prezent în vestiarul fetelor și că le cere să sa-și depărteze picioarele pentru a le verifica dacă sunt în perioada de menstruație. Mai mult, aceasta l-a surprins pe asistent în vestiarul fetelor în timp ce fetele erau dezbrăcate. Antrenoarea a mai povestit că a avut o discuție serioasă și detaliată cu antrenorul fetelor cu privire la faptele asistentului menționând-ui că nu este normal și nici legal ce face asistentul însă antrenorul ar fi tratat cu dezinteres subiectul considerând că asistentul nu face nimic anormal. Opincariu Geta mai spune că în toată cariera sportivă nu a mai întâlnit un caz asemănător în care persoane de sex masculin să intre în vestiarul fetelor. Totodată spune că a fost șocată de reacția unei fete care și-a acoperit părțile intime când aceasta l-a surprins pe asistentul medical în vestiarul fetelor. Antrenoarea i-a atras atenția că nu ar trebui să umble dezbrăcată în prezența asistentului medical, iar copila i-ar fi răspuns că fetele sunt obișnuite cu el.

Geta Opincariu a mers la directorul CSM Ploiești, Cristian Nica, l-a informat cu privire la această situație și i-a spus că va face o sesizare în scris.

Iată mai jos sesizarea antrenoarei:

Reporterii Incomod l-au contactat pe Cristian Nica, directorul CSM Ploiești pentru un punct de vedere cu privire la acuzațiile aduse asistentului medical al echipei de handbal.

“Am știut doar așa din vorbe. Între timp, zilele trecute, am primit și o sesizare. Eu am luat deja măsuri. I-am interzis să mai participe la antrenamentele fetelor având ca responsabilitate să asigure asistența medicală la meciurile pe care le au echipele. Este o situație foarte gravă, am discutat-o în comitetul de coordonare, i-am înștiințat pe cei din comitet, iar când au auzit au spus să îi opresc activitatea, lucru pe care l-am făcut. Nu am anunțat poliția pentru că nu am avut nicio sesizare scrisă. Am înțeles că aseară a avut loc un conflict între o mămică și antrenor și am solicitat înregistrările video din sală pentru că nu este în regulă. Până acum au fost numai vorbe, acum am început să adun dovezi. Voi lua toate măsurile care se impun”, a declarat directorul CSM.

Poliția nu a fost anunțată, iar în momentul în care reporterii au contactat Poliția Prahova aceștia au spus că vor porni de urgență o anchetă.

1 COMENTARIU

  1. Bună ziua ! Am citit cele scrise despre asistenul medical , Dohotaru Viorel , zis nea Dochi , pentru noi , cei ce am realționat cu dânsul ! În trecut am fost sportivă( portar) a clubului HC ACTIV CSO PLOPENI , în cadrul grupei 99-00 , grupă coordonată în acel moment de profesor Robert Comendant . Nea Dochi, aparținând clubului C.S.M PLOIEȘTI . As mai dori sa adaug și faptul că o dată când am fost accidentata la san la un antrenament, nea Dochi chiar daca nu mă cunostea, a vrut sa mă ajute și m-a întrebat dacă mă poate masa și tot dansul mi-a recomandat un medic foarte bun pentru investigații și anumite creme. Dânsul niciodată nu ne obligă să ne dezbrăcăm sau sa facem duș de fata cu el și de fiecare data când făceam duș, ieșea din vestiare. Nea Dochi ne ajuta și în momentul de fata cu orice avem noi nevoie și este un om extraordinar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here