Liderul AUR, George Simion, a protestat în fața uneia dintre casele președintelui Klaus Iohannis, după ce Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru că Alianța pentru Unirea Românilor ar fi minimalizat importanța Holocaustului. 

Simion a protestat mai întâi în Capitală, apoi a plecat la Sibiu la o manifestație în fața uneia dintre casele președintelui Iohannis, acuzându-l că i-a instigat pe procurori împotriva AUR.

“Am ajuns la Sibiu, la una dintre cele șase case ale primului turist al țării, Klaus Iohannis și de aici avem un apel pentru locatarul de la Cotroceni: nu mai trimiteți procurorii să interzică AUR, să ne scoată în afara legii!

Oamenii sunt alături de noi și în Sibiu, și în celelalte localități ale țării, așa că retrageți procurorii, retrageți frații Muraru. Pentru cele șase case pe care le-ai câștigat chipurile din meditații, o să plătești. Dar până atunci, te dăm jos. Jos, Iohannis! Jos, Iohannis! Jos, Iohannis!

Și acum ajungem la casa de pe care a luat chirie 300.000 de euro, deși nu-i aparținea. Nu a dat niciodată banii înapoi.

Omul ăsta ne conduce de șapte ani și vă întreb pe voi, români: să îl mai lăsăm să ne mai conducă încă trei ani de acum înainte? Nuuu! Omul ăsta care a furat Sibiul fură și România și trebuie îndepărtat de la Palatul Cotroceni. Jos Iohannis!!!”, a spus George Simion (video jos).

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat, luni, printr-un comunicat de presă, că au deschis dosar penal in rem (este cercetată o faptă, nu o persoană, n.red.) pentru că Alianța pentru Unirea Românilor ar fi minimalizat importanța Holocaustului, spunând că este o ”temă minoră”.

George Simion ar urma să fie citat la audieri, scrie g4media.ro.

Alexandru Muraru, consilierul premierului pe probleme de Xenofobie și Antisemitism, a declarat pentru G4Media că demersul este ”absolut firesc” și că există ”probe suficiente” care să demonstreze că AUR, prin comunicatul transmis, a negat Holocaustul.

AUR a transmis, printr-un comunicat de presă din 3 ianuarie, că istoria Holocaustului și educația sexuală reprezintă ”teme minore” care au fost ridicate la rangul de materii, în ceea ce califică a fi drept o ”acțiune sistematică de subminare a calității învățământului din România”.

Reacția lui George Simion, într-o postare pe Facebook: ”O fi coincidență că astăzi s-a sesizat din oficiu Parchetul General pentru comunicatul AUR după ce aseară i-am acuzat pe frații Muraru într-o emisiune televizată că au luat parte, în tinerețe, la activități legionare?!” El a susținut că ”au organizat la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza din Iași o manifestare despre statul national legionar, avându-l ca principal invitat pe Mircea Nicolau, fost lider legionar”.
Alexandru Muraru a răspuns la acuzația adusă de George Simion: ”Este, în mod evident, o minciună născută din frica dlui de la AUR în urma demersurilor în justiție. Nu am organizat niciodata nimic de genul acesta (…) Domnul Simion si partidul sau mint cu nerusinare in ceea ce mă priveste. Nu mai departe de anul trecut a transmis un comunicat public prin care am fost numit “agent al unei puteri straine”. La asemnea enormități nu poti raspunde”, a spus Muraru pentru G4Media.
Vezi mai jos imagini video cu George Simion protestând în fața uneia dintre casele președintelui Klaus Iohannis:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here