George Simion, copreședintele partidului AUR, l-a jignit luni pe Ministrul Energiei, Virgil Popescu, căruia i-a strigat în față “ești un hoț”. În replică, Virgil Popescu a țipat la Simion “ești un prost”.

În timp ce Virgil Popescu vorbea de la prezidiul Camerei Deputaților la moțiunea simplă împotriva sa, Simion a venit peste el la microfon, a pus ambele mâini pe el și a țipat în repetate rânduri “Ești un hoț!”. Președintele de ședință, Daniel Suciu, i-a cerut în mod repetat lui Simion să se îndepărteze de ministrul Virgil Popescu.

Virgil Popescu i-a replicat imediat, strigându-i ”Ești un prost!”.

”Domnule președinte, pot să îi spun eu domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul, că văd că pe Simion îl frământă alte lucruri”, spusese Virgil Popescu înainte de intervenția în forță a lui Simion.

”Este pentru prima oară în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic”, a spus președintele de ședință, Daniel Suciu, care a închis ședința.Liderii grupurilor politice s-au reunit în ședința birourilor permanente pentru a decide eventuala sancționare a lui George Simion.

Ulterior, George Simion a declarat că ”nu e nicio agresiune, că nu i-am făcut nimic. Am pus mâna pe el. M-a deranjat faptul că e un hoț și i-am spus că e un hoț. Vorbesc în numele a milioane de români”.

Vezi video (min. 3.53):

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here