UPDATE. Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, Raul Petrescu, spune că “este o revoltă justificată” a angajaților RASP.

“Este o revoltă justificată din punctul meu de vedere. Ieri a fost întrunit Consiliul de Administrație care a aprobat un anumit cuantum al primelor, conform contractului colectiv de muncă oamenii au acest drept, iar astăzi aceștia înțeleg că doreau să revină asupra deciziei, în sensul diminuării cuantumului primelor care ar fi trebuit să revină fiecărui salariat al Regiei Autonome de Servicii Publice și de aici, sigur, s-a declanșat acest scandal în care angajații RASP cer demisia Consiliului de Administrație și al președintelui acestuia, domnul Ristulescu. Consiliul de Administrație, în care din nefericire nu am drept de vot sau nu am drept de veto, pentru a mă pronunța legitim cu privire la această problematică, se pare că va propune amânarea până luni a acestei decizii pentru o reflexie mai aprofundată asupra cuantumului primelor”, a declarat Raul Petrescu. Vezi declarația video la finalul articolului!

ȘTIREA INIȚIALĂ

Angajații Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești au oprit lucrul și au demarat un protest spontan joi la prânz, 18 aprilie! Angajații nemulțumiți s-au strâns pe holurile instituției și scandează “Jos CA-ul!” (Consiliul de Administrație).

Nemulțumirile angajaților au pornit de la faptul că inițial li se promisese de către Consiliul de Administrație o primă de Paște în valoare de 1.400 lei, pentru a compensa nivelul scăzut al salariilor. Astăzi, în urma unei ședințe, oamenii au fost informați că primele vor fi de fapt de 300 lei, motiv pentru angajații Regiei au demarat protestul spontan și spun că vor semna o întâmpinare prin care vor cere demisia membrilor Consiliului de Administrație. Hotărârea finală privind cuantumul primelor va fi luată luni.

Reporterii Incomod sunt prezenți la sediul RASP și transmit imagini video de la protest:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here