Polițiștii din Vălenii de Munte, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat marți, 6 noiembrie, zece percheziții la persoane bănuite infracțiuni silvice. Opt mandate de aducere au fost puse în executare.

La data de 06 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vălenii de Munte au efectuat 10 percheziții, la persoane bănuite de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos. Toate descinderile au avut loc în comuna Cerașu.

Din cercetări, a rezultat că, începând cu luna septembrie, persoanele în cauză ar fi tăiat, fără drept, și sustras material lemnos din fondul forestier privat din zona comunei Cerașu. Ulterior, materialul era transportat cu căruțe și vândut ca lemn de foc către alte persoane din localitate, precum și din comunele învecinate.

Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.

De la locațiile vizate de percheziții, polițiștii au ridicat 19 metri cubi de material lemnos și au indisponibilizat alți 20 de metri cubi de lemn de foc, precum și numeroase ustensile utilizate în activitatea infracțională (topoare, drujbe etc).

Opt persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul luptătorilor de acțiuni speciale din cadrul I.J.P. Prahova și a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

Vezi mai jos imagini de la percheziții:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here