Situație tensionată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, unde bolnavii veniți pentru investigații sau proceduri medicale la Ambulatoriu așteaptă în ploaie. Reporterii noștri au fost la spital și au stat de vorbă cu oamenii care aveau nervii întinși la maxim din cauza situației.

Aceștia ne-au explicat traseul pe care îl au de urmat dacă au nevoie să fie consultați sau să beneficieze de tratamente medicale în ambulatoriul celui mai mare spital din județ.

Mai întâi trebuie să aștepte la cortul de triaj, unde intră câte unul să li se ia temperatura și sunt întrebați la ce secție a spitalului vor să meargă. Aici se așteaptă cel mai mult timp în ploaie, nefiind niciun loc acoperit. Oamenii spun că au așteptat 30-45 minute să li se facă triajul, apoi au mers câțiva metri mai în spatele curții, unde așteaptă să intre în spital. La rând au stat inclusiv oameni în scaune cu rotile sau în cârje, care aveau nevoie de consultații la ortopedie.

La această intrare a spitalului oamenii așteaptă ca o infirmieră să iasă și să strige specializarea/secția la care să intre următorul pacient. La intrarea în spital există o copertină, iar oamenii bolnavi se îngrămădesc acolo, pentru a se feri de ploaie. Consecința este că nu mai există niciun fel de distanțare socială…

La un moment dat a existat și un moment tensionat, când doi bărbați s-au îmbrâncit la intrarea în spital. Incidentul a fost surprins de jurnalistul ploieștean Victor Preda, care a postat imaginile pe facebook.

 

Cert este un singur lucru: vremea nu se va îmbunătăți, iar autoritățile și, implicit, conducerea spitalului, trebuie să găsească urgent o soluție pentru ca oamenii să nu mai aștepte sub cerul liber, sau îngrămădiți unul lângă altul sub singurul loc ferit de ploaie din curte, cel aflat chiar la intrarea în spital.

Mai jos puteți vedea imagini foto realizate de reporterii Incomod la fața locului:

4 COMENTARII

  1. Sunt chiar contrariat:cei care stau au covid’19 sau au alte boli..unde sunt medicii de familie pentru controlul și probabil tratamentul adecvat! toți care stau la ambulatoriu sunt cu covid’19 sau nu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here