fbpx
marți, martie 19, 2024
spot_img

VIDEO: În timp ce ploieștenii se spală la lighean, turbina de apă caldă stă sub cheia Consiliului Județean

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Reporterii Ziarului Incomod au vizitat, din nou, platforma CET Brazi, unitatea de producție a agentului termic pentru Ploiești. Pe lângă cazanele pentru apă fierbinte care necesită reparații, aici se află și turbina pe care o folosea fostul operator Veolia. Această turbină era soluția cea mai rapidă pentru furnizarea apei calde, soluție pe care, din păcate, CJ Prahova, proprietar al CET Brazi, a ignorat-o, deși a avut solicitări oficiale pentru punerea ei în funcțiune din partea noului operator, Termoficare Prahova, încă din luna iulie. Adică înaintea opririi furnizării apei calde. 

 

Turbina de pe platforma CET Brazi putea și încă poate asigura lejer apa caldă pentru Ploiești pe perioada sezonului cald. De unul singur, acest utilaj nu are puterea necesară pentru furnizarea agentului termic pe perioada de iarnă (încălzirea în sistemul centralizat – căldura), însă pe perioada reparațiilor la cazanul CAF -2 invocate de către operator, ar fi asigurat continuitatea serviciului.

- Reclamă -

Potrivit directorului Termoficare Prahova, Mihai Savin, operatorul nu putea pune în probă și apoi în funcțiune turbina fără constituirea unui grup de lucru care să reunească reprezentanți ai CJ Prahova, ai ADI Termo și ai operatorului și fără a avea la dispoziție documentația pentru acest utilaj.

Problema pornirii turbinei ca soluție la furnizarea apei calde pe perioada reparației la CAF-2 a fost pusă încă din luna iulie, adică încă înaintea sistării serviciului.

Cu toate acestea, soluția cea mai rapidă de rezolvare a crizei apei calde a fost ignorată de proprietarul CET Brazi, în ciuda solicitărilor formulate de operatorul Termoficare Prahova.

- Reclamă -

Așa se face că, în loc să fie calea de ieșire din criza apei calde, turbina stă degeaba, sub cheie, în timp ce ploieștenii își încălzesc apa la aragaz și se spală la lighean.

„Tehnic nu știm nici noi exact care este situația turbinei. Cert este că, în noaptea de 13 spre 14 (luna mai-n.r.) când am preluat activitatea de la fostul operator, turbina era oprită. Pentru a vedea dacă funcționează, am cerut în câteva rânduri proprietarului de drept să ne transmită documentația tehnică, CJ-ului și partenerului contractual – ADI Termo-, pentru a vedea dacă această turbină are toate lucrările de mentenanță la zi. Totodată, am solicitat ca repunerea ei în funcțiune să fie asistată, pentru că ei fiind proprietarii, noi trebuia să o preluăm în stare de funcționare.

Nu am primit răspunsuri la întrebările noastre, prin urmare nu ne-am permis să facem niciun fel de activitate cu această turbină, fără să fim siguri că această turbină are toate avizele de reparații, documentațiile, și doi, dacă mai erau lucruri de făcut, să știm ce anume, astfel încât repornirea să se facă cu asistența proprietarului.

Nu puteam să facem aceste operațiuni fără permsiunea proprietarilor, teoretic ar fi trebuit făcut un transfer atât scriptic, cât și faptic.

- Reclamă -

Este un echipament care există, dar trebuie să și funcționeze. Noi asta am cerut și nu am primit răspuns. Am solicitat către ADI și în scris. Se știa despre această soluție în luna iulie. Înainte de oprirea apei.

Așa cum am explicat și în conferințele de presă, înainte de a opri apa caldă, am căutat soluții alterrnative pentru a face o operație de reparație a CAF 2 fără să oprim apa caldă.

Apoi, în 72 de ore de la începerea procedurii de punere în funcțiune, dacă totul era în ergulă, furnizam apa caldă.

Din ce am discutat cu oamenii care au fost angajați la fostul operator, am înțeles că nu sunt probleme, doar un schimb de ulei. Dar totuși trebuie documentat, nu putem merge doar pe ce spun oamenii care au lucrat și înainte aici.

În acest moment, relația noastră cu CJ Prahova și ADI se află la nivel de adrese. Adică noi am cerut de mai multe ori să ne vedem, ca să aplicăm o soluție, pentru că soluții erau. Însă nu am primit răspuns”, a declarat directorul Termoficare Prahova în interviul realizat la platforma CET Brazi.

După cum se poate observa și în imagini, turbina se află sub cheie. Ușile de acces în incinta în care se află utilajul sunt închise, iar în camera de comandă, undeva în exterior, se află un angajat „care așteaptă semnalul”.

Același semnal este așteptat și de zecile de mii de ploieșteni care au fost lăsați fără apă caldă, în condițiile în care, iată, soluții existau, însă au fost ignorate.

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Ploieșteni evacuați dintr-un bloc din cauza unui miros înțepător

Mai mulți ploieșteni au fost evacuați dintr-un bloc din centrul Ploieștiului din cauza unui ”miros suspect”, au transmis pompierii...
spot_img
Sari la conținut