Intervenție dificilă în Bucegi de salvare a unei persoane! Joi, 3 octombrie, în jurul orei 18.30, un bărbat în vârstă de 64 de ani a apelat numărul de urgență 112 pentru a anunța că a plecat din zona pârtiei Kalinderu din Bușteni, dar că s-a rătăcit și nu știe unde se află.

Bărbatul a oferit indicii cu privire la locul aproximativ în care se afla, iar în căutarea acestuia au plecat șase jandarmi montani din cadrul Detașamentului de Jandarmi Sinaia, acțiunea fiind însă una dificilă din cauza distanței și a reliefului accidentat.

Opt ore a durat intervenția, iar persoana rătăcită a fost găsită în zona Valea Alba – “Brâna aeriană”, aceasta fiind blocată pe o formaţiune stâncoasă greu accesibilă. Din cauza terenului accidentat şi a vremii nefavorabile (ploaie în rafale) s-a procedat la asigurarea bărbatului în corzi, în vederea coborârii în siguranţă în localitatea Buşteni. La această acţiune au participat șase jandarmi, în colaborare cu șase lucrători ai Salvamont Buşteni. Acțiunea de salvare a durat opt ore și s-a terminat fără probleme. Bărbatul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Vezi mai jos imagini video din timpul intervenției:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here