Mascații au descins în două locuințe unde erau organizate jocuri ilegale de noroc, în București și Ilfov.

Organizatorii cereau între 500 și 1.500 de lei pentru participare.

“În zilele de 15 și 16 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare 2 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de desfășurare fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, în formă continuată.

În fapt, în perioada martie 2022 – prezent, un bărbat ar fi organizat, în mod clandestin, jocuri de noroc cu cărți de joc, pe diferite sume. Din cercetări, s-a stabilit că la aceste activități desfășurate, atât la adresa sa din Sectorul 1, cât și la o proprietate din județul Ilfov, ar fi participat mai multe persoane, de la care bănuitul ar fi pretins și primit între 500 și 1.500 de lei, pentru participare.

În urma perchezițiilor efectuate în cursul zilelor de 15, respectiv, 16 martie a.c., au fost identificate și ridicate mai multe seturi de jetoane care ar fi fost folosite pentru desfășurarea jocurilor, precum și aproximativ 50.000 de lei, 13.650 de euro și 100 de dolari. Totodată, de la organizatorul jocurilor au mai fost ridicați 20.000 de lei și 2.000 de euro.

Persoana în cauză a fost condusă la audieri, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de desfășurare fără licență sau autorizație a oricăreia dintre activitățile din domeniul jocurilor de noroc, în formă continuată.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here