Ziarul Incomod a realizat un “interviu maraton” cu Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, în care am discutat despre starea actuală a orașului și a primăriei, despre problemele cele mai stringente din municipiu, dar și despre investițiile care urmează a fi realizate.

În primul episod, ați putut afla ce spune primarul Ploieștiului despre problemele pe care le-a identificat în oraș în cele trei luni care au trecut de când a depus jurământul și despre neregulile pe care le-a descoperit în primăria Ploiești vizavi de modul în care a fost condus orașul până acum. Vezi aici:

VIDEO INTERVIU Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului. Partea I: Serviciile publice și lipsa de interes- marile probleme ale orașului în ultimii ani

Continuăm astăzi cu partea a doua a interviului, în care primul subiect abordat a fost cel al poluării. L-am întrebat pe primarul Volosevici ce pârghii are pentru combaterea poluării, iar acesta ne-a spus că “primăria este un fel de secretar, strânge toate informațiile legate de problemele sesizate de oameni și le transmite mai departe instituțiilor abilitate, Garda de Mediu, Agenția de Mediu”. Volosevici a explicat că în această problemă cea mai importantă este legislația care stabilește sancțiuni pentru poluatori, iar primăria are obligații la nivelul mediului mai degrabă în ceea ce privește salubritatea, spațiile verzi și serviciile de deratizate, dezinsecție și dezinfecție. Edilul a criticat acțiuni din trecut, făcute de “ochii lumii”, în care s-au plantat 50.000 de arbori care după nu s-au mai îngrijit iar în prezent nu mai există și spune că astfel de acțiuni trebuie făcute cu simț de răspundere.

Primarul Andrei Volosevici a tras un semnal de alarmă cu privire la riscul existent la ora actuală în școlile și spitalele din oraș. Sunt 18 școli care nu au autorizație de securitate la incendiu, în aceeași situație este Spitalul de Pediatrie și chiar și la Spitalul Municipal Schuller sunt mici probleme, astfel că riscul unui incendiu este unul mare și trebuie rezolvat rapid. La fel de grav este și scenariul unui cutremur, în condițiile în care multe clădiri din oraș, inclusiv locuințe sociale ale primăriei, sunt deja afectate de seisme și riscă să se dărâme la un nou cutremur.

L-am întrebat pe primarul Ploieștiului și despre străzile neasfaltate din oraș și despre problema locurilor de parcare și puteți urmări în filmarea de mai jos ce a răspuns acesta.

În perioada următoare vom publica cel de-al treilea și ultimul episod al interviului maraton cu Andrei Volosevici, în care veți putea afla ce spune edilul despre problemele identificate în instituțiile și societățile subordonate primăriei Ploiești, despre eventuale disponibilizări în rândul bugetarilor locali, despre surse de finanțare pentru realizarea investițiilor, dar și despre sportul ploieștean, atât cel de masă, pentru copiii din oraș, cât și despre echipa de fotbal Petrolul Ploiești.

Mai jos urmăriți video partea a doua a interviului:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here