fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO INTERVIU Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului. Partea III: Bugetul local, investițiile, reducerea cheltuielilor și bazele sportive

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod a realizat un “interviu maraton” cu Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, în care am discutat despre starea actuală a orașului și a primăriei, despre problemele cele mai stringente din municipiu, dar și despre investițiile care urmează a fi realizate.

În primul episod ați putut afla ce spune primarul Ploieștiului despre problemele pe care le-a identificat în oraș în cele trei luni care au trecut de când a depus jurământul și despre neregulile pe care le-a descoperit în primăria Ploiești vizavi de modul în care a fost condus orașul până acum. Vezi aici:

- Reclamă -

VIDEO INTERVIU Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului. Partea I: Serviciile publice și lipsa de interes- marile probleme ale orașului în ultimii ani 

În cea de-a doua parte, edilul-șef al Ploieștiului a discutat despre poluare, despre riscurile din școli și spitale, despre lucrările de canalizare și asfaltare și despre problema parcărilor.

Urmăriți aici: VIDEO INTERVIU Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului. Partea II: Poluarea, riscul de incendii în școli și spitale, asfaltări și parcări

- Reclamă -
În ultima parte a interviului, pe care o puteți urmări la finalul articolului, l-am întrebat pe primarul Ploieștiului despre problemele de la Transport Călători Express S.A., după ce recent sindicaliștii s-au revoltat din nou solicitând majorări salariale. Ce a răspuns Andrei Volosevici aflați urmărind interviul, în cadrul căruia am discutat și despre bugetul local și despre sursele de majorare a acestuia în contextul în care, de ani de zile, municipalitatea are probleme financiare. Andrei Volosevici spune că „prioritatea este chivernisirea corectă a banului public” și că bugetul va fi mai mare anul acesta, întrucât Serviciul Public Finanțe Locale va demara executarea silită a datornicilor.

Volosevici a criticat dur fosta administrație pentru că nu a recuperat anumite sume de bani, dând exemplu administratorul patinoarului de la Sala Sporturilor care nu și-a plătit chiria din anul 2013. Totodată, a criticat și conducerile instituțiilor și societăților subordonate care solicită bani de la primărie pentru plata salariilor angajaților, dar care nu execută comenzile de lucrări sau nu demarează proceduri de recuperare a unor datorii de la terți.

Edilul spune că a luat în calcul să reducă organigramele subordonatelor, dar că a primit reacții imediate ale „sistemului, unii s-au supărat, alții au povestit baliverne”. Ce a comentat, pe larg, despre acest subiect, urmăriți în interviul de mai jos.

Un alt aspect important discutat în cadrul interviului a fost cel al atragerii de fonduri europene. Volosevici a criticat modul în care acest lucru s-a întâmplat în fostul mandat și proiectele semnate de fostul primar, dând exemplu terminalul multi-modal pentru transportul în comun la care municipalitatea are o contribuție proprie majoră și spune că se va orienta către proiecte care să eficientizeze viața publică, dar care să aibă contribuție proprie cât se poate de mică.

Parte din proiectele pe care le ia în calcul pentru a fi realizate pe fonduri europene sunt modernizarea unor cartiere, cum ar fi Râfov sau Pictor Rosenthal, monitorizarea orașului prin camere video, semaforizarea inteligentă și îngroparea cablurilor din oraș.

- Reclamă -

În încheierea interviului, am discutat despre stadionul Ilie Oană, despre bazele sportive din oraș și despre echipa de fotbal Petrolul Ploiești. Andrei Volosevici spune că după ce zece ani de zile nu s-a făcut nimic, nici măcar lucrări de întreținere, stadionul va fi refăcut, alături de alte baze sportive.

„Mi se pare inacceptabil să văd fetițe de la gimnastică, de la CSM, că dau cu mopul să ia apa din sala Doroftei ca să facă gimnastică”, a spus primarul care a precizat că cei responsabili de faptul că s-a ajuns în această situație vor fi trași la răspundere.

Urmăriți partea a treia a interviului mai jos:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

2 COMENTARII

  1. Dar nu zice numic despre gradina botanica, amenajata 20%, Parcul Bucov- asa zis amenajat circa 50%, piste de biciclete, amenajarea unui trotuar cu pista de biciclete de la AFI-paraul Dambu la podul peste raul Teleajen -sa putem si noi ploiestenii sa mergem cu bicicletele la Parcul Bucov- ca pe acesta il avem! Amenajarea si curatarea albiei paraului Dambu pe tot parcursul prin oras. Despre refacerea imprejurimilor Galeriilor Comerciale cu cele 2 WC publice care urmau sa fie amanajate de Dobre-vechiul primar cu doar 100.000 de euro(pomana). Etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img