fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO INTERVIU Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului. Partea I: Serviciile publice și lipsa de interes- marile probleme ale orașului în ultimii ani

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ziarul Incomod a realizat un „interviu maraton” cu Andrei Volosevici, primarul Ploieștiului, în care am discutat despre starea actuală a orașului și a primăriei, despre problemele cele mai stringente din municipiu, dar și despre investițiile care urmează a fi realizate.

În prima parte a interviului, pe care v-o prezentăm astăzi, ne-am axat întrebările pe problemele pe care Andrei Volosevici le-a identificat în oraș și în primărie în momentul în care și-a reînceput activitatea la conducerea instituției. Una dintre cele mai grave probleme a fost aceea că la finalul anului trecut municipalitatea a fost la un pas să nu își permită să achite facturile operatorilor de servicii publice. Volosevici spune că nu se aștepta să descopere că marea problemă a anilor 2018-2020 este lipsa banilor pentru servicii publice, cum ar fi dezinfecție, salubritate, iluminat public, mentenanță semaforizare. Dincolo de lipsa banilor, probleme sunt și în ceea ce privește monitorizarea modului în care aceste servicii sunt prestate: în ultimii ani cu toții am văzut un oraș sufocat de gunoaie, cu străzi care nu au marcaje rutiere, cu iluminat public care nu funcționează noaptea și multe alte probleme. Motivul pentru care s-a ajuns în această situație? „Lipsa de interes”, spune Andrei Volosevici, a celor care au condus până acum orașul.

- Reclamă -

În contextul incendiului de la Matei Balș, în care toată opinia publică s-a revoltat asupra stării spitalelor, edilul-șef al Ploieștiului spune că nu este nicio diferență între un astfel de scenariu și un altul în care oamenii mor tot din neglijența autorităților: „Problema este că oamenii pot muri și pentru că are loc un accident rutier din cauza faptului că nu avem marcaje. Și mă întreb, care este diferența între cineva care moare pentru faptul că a avut un accident rutier ca urmare a lipsei unor marcare sau a semnalisticii rutiere sau cel care moare în spital? Niciuna! Nu există nicio diferență atunci când se pierd vieți!”, a spus Andrei Volosevici în cadrul interviului.

Cât despre proiectul viitorului spital municipal de urgență, edilul a dat garanții că acesta va fi realizat și a dezvăluit că se ia în calcul o nouă locație, în spatele Hipodromului Ploiești. În ceea ce privește fosta locație luată în calcul, terenul de la Ministerul Apărării Naționale, Andrei Volosevici a explicat condițiile în care primăria ar putea obține acel teren fără a mai avea obligații către MApN și ce planuri are pentru acesta.

L-am întrebat pe primarul Ploieștiului cum readuce lucrurile la normal. După ce a declarat că a identificat grave probleme în primărie, se pune întrebarea cum se pot îndrepta greșelile comise, iar acesta ne-a răspuns că una dintre soluții este comisia de disciplină, cum a procedat de altfel în cazul directorului Poliției Locale Ploiești. Alte măsuri ar fi schimbarea unor directori, prin intermediul Adunărilor Generale a Acționarilor și a Consiliilor de Administrație de la instituțiile subordonate, unde Andrei Volosevici a exemplificat cu eliberarea din funcție a directorului adjunct al Societății de Gorpodărire Urbană Ploiești, sau demisii, unde primarul a exemplificat cu demisia lui Raul Petrescu, fostul director al Regiei Autonome de Servicii Publice Ploiești, despre care spune că a fost o demisie „puțin credibilă care a devenit realitate”.

- Reclamă -

Este bine-cunoscut faptul că în orice oraș, deciziile se iau pe baza voturilor consilierilor locali, iar adesea aici intervin tot felul de jocuri politice. Ce spune Andrei Volosevici despre Consiliul Local Ploiești, dar și despre subiectele amintite mai sus, urmăriți pe larg în interviul de mai jos.

În perioada următoare vom publica încă două episoade ale interviului maraton cu Andrei Volosevici, în care veți putea afla ce spune edilul-șef al Ploieștiului despre bugetul orașului, despre posibilitatea unor disponibilizări în rândul bugetarilor din oraș și despre ce investiții pot fi realizate și din ce surse de finanțare, în condițiile în care municipalitatea se confruntă cu probleme financiare. Totodată, veți afla și ce soluții a identificat municipalitatea pentru a reduce poluarea din Ploiești, una dintre cele mai grave probleme ale orașului.

Mai jos urmăriți primul episod al interviului:

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

  1. Dar de ce Primarul din perioada 2016-2020 nu are niciun fel de raspundere pentru salariul primit si pentru ceea ce nu a realizat! Vechiul primar, ma exprim asa pentru ca a fost sub orice critica, a fost votat pentru ca s-a prezentat cu o multime de proiecte, care la finalul mandatului, a fost praf in ochi! Si nu raspunde pentru nimic! La data cand o persoana preia functia de primar ar trebui in fata unui judecator, cel mai in varsta judecator din judet, sa-si in agajamentul ca-si va folosi toata capacitatea de munca pentru bunastarea localitatii si a locuitorilor care l-au ales, cu raspunderea ca altfel va returna 50% din salariul primit Primariei unde a lucrat! Trebuie stabilita o anumita forma de a-l face pe primar sa raspunda pentru ceea ce intreprinde in functia de primar. Dar la pensionare va primi „pensie speciala”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Tineri prinși drogați la volan, în Sinaia

Doi tineri au fost prinși conducând prin Sinaia, deși se pare ca erau sun influența drogurilor.Polițiștii care i-au tras...
spot_img