VIDEO: Interviu cu fotbalistul ploieștean al momentului. E fan Ronaldo și așteaptă convocarea la naționala mare

0
Constantin Budescu nu mai este ultimul jucător de valoare pe care l-a produs fotbalul ploieștean. În același vestiar, la Astra, lângă Budescu și Alibec a crescut unul dintre fotbaliștii momentului Liga I: Valentin Gheorghe, ploieștean sută la sută care, la 23 de ani, are toate șansele să meargă pe drumul performanțelor celor doi.

La 23 de ani, Valentin Gheorghe este titular de drept la Astra și unul dintre cei mai buni jucători de bandă din România. Poate juca și pe stânga și pe dreapta și, foarte important, este un fotbalist care dă goluri. Și nu puține.

În sezonul trecut, Valentin Gheorghe a marcat 11 goluri. Multe, dacă ținem de cont că a jucat alături de Budescu și Alibec, cuplul care a demolat multe echipe din Liga 1…

În total, a marcat 24 de goluri din Liga I. Anul acesta are cinci în campionat și unul în Cupă, ultimul fiind cel care a adus victoria Astrei în partida cu Hermannstadt.

Valentin marcase și în etapa precedentă, tot singurul gol al echipei sale, în remiza cu Dinamo (1-1).

De la meciul cu Dinamo, Astra nu a mai pierdut nimic, iar Valentin Gheorghe și colegii săi au reușit să îndrepte situația dezastruoasă din campionat. Obiectivul echipei rămâne calificarea în playoff, iar Valentin este hotărât să-și depășească performanțele din sezonul trecut.

Ziarul Incomod a stat de vorbă cu fotbalistul Astrei despre evoluțiile la Astra, despre echipa națională și, evident, despre planurile sale de viitor.

Reporter: Valentin, Astra nu începuse foarte bine campionatul. Cum vezi situația echipei?

Valentin Gheorghe: Din păcate, nu am început bine și cu echipa. Dar sunt sigur că dacă vom lega victoriile, vom reveni din nou sus, acolo unde am fost obișnuiți.

R: Ultimul gol marcat de tine a fost decisiv, în meciul cu Hermannstadt.

V.G.: Mă bucur că am dat un gol important pentru echipă, aveam mare nevoie de victorie. Este important că am reușit să câștigăm, chiar dacă golul a venit târziu.

R: Care este obiectivul tău pentru acest sezon?

V.G.:: În primul rând, îm doresc să intru cu echipa în playoff, chiar dacă, așa cum am spus, nu am început foarte bine. Iar eu sper să joc cât mai bine și să ajung la echipa națională.

R: Câte goluri ai vrea să dai în acest sezon?

V.G.: Sper să dau minim câte am dat anul trecut, 11. Chiar mai multe, acesta este obiectivul meu.

Valentin Gheorghe: Cele mai bune momente:

R: Care este cel mai frumos gol pe care l-ai înscris?

V.G.: Cel mai frumos gol, anul trecut contra FCSB. A fost si un gol important. Fiecare gol înscris de mine rămâne în suflet, dar acela a fost unul dintre cele mai frumoase.

R: Ai fost convocat la naționala de tineret atunci când selecționer era Mirel Rădoi. Ai mai ținut legătura cu el?

V.G.: Nu am mai vorbit cu dânsul de atunci sunt însă convins că ei îmi urmăresc evoluțiile. Important este să joc bine și să ajung în cel mai scurt timp acolo.

R: De ce ar fi nevoie să ajungi să joci constant la echipa națională?

V.G.: Este nevoie de evloluții cât mai bune, să-mi ajut echipa la fiecare meci, să marchez și sunt convins că voi intra și în atenția naționalei mari.

 - Ziarul INCOMOD

R: Cum a fost când a venit convocarea?

V.G.: Eram la antrenament, m-a chemat domnul Dani Coman (n.r.- președintele clubului) și mi-a spus că după meci voi merge la națională.

R: Te gândești la o carieră în străinătate?

V.G: Cred că orice jucător din Liga I îsi dorește să ajungă la un nivel mai bun. La fel și ei. Îmi doresc să joc cât mai multe meciuri în România, să am cât mai multe minute, să am evoluții bune, să am goluri și apoi să fac pasul în străinătate.

R: Cine te-a sprijinit cel mai mult în vestiar?

V.G.: Anul trecut am terminat pe locul al treilea, am avut un grup foarte frumos, avem în continuare. Am avut jucăotri de foarte mare valoare, foarte receptivi, ca Tamaș, Alibec, ei au fost baza echipei.

R: De la ce jucători ai avea de învățat, de aici și din străinătate?

În România sunt multi jucători buni., dar unii sunt speciali. Sunt bucuros că pe unul îl am chiar în vestiar, cum este Constantin Budescu. Este un fotbalist de mare calitate. Sunt jucători buni în Liga I, cum am spus, dar îmi doresc ca eu să-i întrec.

 - Ziarul INCOMOD

R: Cu ce echipă din  străinătate ții?

V.G.: Echipa mea preferată din străinătate este Real Madrid, sunt fan de cand era Cristiano Ronaldo acolo, urmaresc toate meciurile lor. Îmi place foarte mult fobalul spaniol.

R: Cristiano, deci…

V.G.: Sunt fan Cristiano de când eram copil. Îmi place personalitatea lui, cum joacă, cum driblează, cum marchează.

R: Ce-i trebuie unui jucător să fie complet?

V.G.: În primul rând, unui jucător îi trebuie foarte multă munca. Când eram mai mic, mă gândeam că fără muncă nu se poate, nu poti face fotbal fără să depui efort. Dacă nu dai sută la sută în fiecare zi, dacă nu ai o viață sportivă bună, nu poți ajunge la vârf.

R: Cea mai frumoasă amintire din fotbal?

V.G.: Cea mai frumoasă amintire.. Convocarea la națională, când am fost anunțat. Am fost foarte fericit, atât eu cât si familia.

 - Ziarul INCOMOD

R: Multă lume spune că s-a pierdut spiritul echipei naționale..

V.G.: Nu cred că s-a pierdut spiritul. Orice jucator care e convocat la națională merge cu sufletul. Chiar dacă rezultatele  n-au fost foarte bune, la fotbal se poate intâmpla orice. Sunt sigur că toti jucătorii au dat tot ce au putut.

R: Care este antrenorul cu care ai lucrat cel mai bine?

V.G.: Am lucrat cu mulți antrenori, unul dintre ei a fost Marius Șumudică, cel care m-a debutat în Liga I.

Dar antrenorul care și-a pus amprenta și care m-a ajutat mai mult a fost Dan Alexa.

Din prima zi, a spus ca are foarte mare încredere în mine si că voi juca la dânsul. Și l-am răsplătit prin rezultate bune pe teren, am ajutat echipa.

 - Ziarul INCOMOD

Pentru orice jucător conteză încrederea pe care i-o acordă antrenorul. Când te simți important în grup, potențialul crește cu cel putin 50 la sută. Am avut noroc să-l întâlnesc pe dânsul, mi-a dat multă libertate, sprijin și m-a ajutat foarte mult în carieră.

R: Esti unul dintre jucătorii bine cotați din Liga I (n.r. – aproape 1 milion de euro)

V.G.: Vreau să o țin pe această linie, trebuie să joc meci de meci, acesta e un factor care contează. Contează și rezultaele finale. Să ofer pasă de gol, să dau un gol, să joc bine pentru echipă, și cota va crește.

R: Cei mai mulți spun că nivelul fotbalului româțnesc a scăzut

V.G: Nu cred că fotbalul românesc a scăzut, au venit mulți jucători buni, vedem și echipa de tineret, s-a calificat din nou.

Cred că trebuie să avem răbdare cu cei tineri care vin de jos și rezultatele se vor vedea și la națională

R: Ești reprezentat de Ana Maria Prodan.

V.G.: Este în primul rând ca o mamă pentru fiecare jucător, este un impresar de valoare, nu are nevoie de multă reclamă. Are relații foarte bune, să vedem ce va fi.

Fiecare impresar își pune amprenta pe cariera unui jucător, îl ajută. Dar, în primul rând, trebuie să ai un joc foarte bun, iar impresarul să te poată împinge

R: Ce-ți dorești pentru anul viitor?

V.G: Îmi doresc sănătate, atât eu, cât si familia mea, să am putere de muncă, pentru că atunci când ești sănătos, rezultatele vor veni.

Valentin Gheorghe vorbește cu însuflețire despre fotbal. A muncit enorm ca să ajungă aici. Pe lângă dorința de ajunge cât mai departe, poate chiar la o echipă importantă din străinătate, marea provocare pentru fotbalistul Astrei este echipa națională. 

Se vede de la o poștă că-și dorește mult să joace la naționala mare, mai mult decât unii dintre cei care evoluează deja sub tricolor.

La naționala mică, a prins un meci mare, cu Spania, în care s-a duelat cu fotbaliști precum Reguilon (Tottenham) sau Oyarzabal (Real Sociedad).

Rămâne ca, prin evoluțiile sale, să fie văzut de cine trebuie, să intre din nou în circuit. De data asta, la naționala mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!