fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

VIDEO: Interviu Laura Codruța Kovesi: „Justiția din România trebuie ajutată!” Titlul de film care îi rezumă viața: Narcos

Citește Și

- Reclamă -
Laura Codruța Kovesi s-a clasat prima pentru funcția de șef al Parchetului European, după vorul din Parlamentul European. Fosta șefă DNA a dat un interviu la Europa FM, unde a vorbit despre candidatură, dar și despre faptul că, înainte de audierile la PE, a primit „o scrisoare ciudată”.
 • Mi-am depus candidatura singură, dar toți cei din Parlamentul European știau că sunt din România. Nu zic că suntem un sistem de justiție perfect, că nu s-au făcut greșeli, dar s-au făcut și foarte multe lucruri bune.
 • Am primit foarte multe încurajări, inclusiv pe stradă, prin telefon, prin petiții. Am tot auzit știri false că a fost o echipă secretă. Aceasta a fost echipa: toți oamenii care mai speră în justiție.
 • N-am avut așteptări, n-am cerut sprijinul guvernului. Mă așteptam la o campanie negativă împotriva mea. Am avut ocazia să lămuresc anumite lucruri.
 • Este clar că această chestiune cu dosarul penal, plin de coincidențe, s-a început urmărirea penală fix înainte de a merge la audiere. O altă coincidență când m-am întors, am fost citată fix în șapte martie când la Bruxelles urmează alt vot. O să vedem cât de mult afectează.
 • Ceea ce am ținut de mine am făcut. Acum este o decizie politică, pe care dintre cei doi sau trei candidați îi vor alege.
 • Întrebată dacă va intra în politică. Sunt procuror și îmi place, nu se termină viața cu o funcție. Deocamdată drumul pe care l-am ales să merg este acesta. Deocamdată sunt într-o procedură.
 • Azi vară când am fost revocată din funcție, mama m-a încurajat. Simțeam și lipsa tatălui. Mama mi-a spus să nu demisionez și să nu renunț la principiile mele. Același sfat l-am primit și de la fratele meu și de la omul cu care împart viața.
 • A fot ceva ciudat înainte de audierea în PE. La hotelul în care am stat am primit o scrisoare foarte ciudată. Cei de la SPP sunt profesioniști, deci nu aș avea motive să mă tem.
 • Ce m-a încurajat mult este atitudinea judecătorilor și procurorilor. Riscurile pentru țară sunt destul de mari dacă se va continua în acest fel și magistrații încearcă să tragă un semnal de alarmă. Am purtat banderolă albă și așa voi face toată săptămâna.
 • Niciodată n-am avut încredere când se zicea de un procuror sau judecător că e băiat bun. E clar că superi pe cineva. Dar în momentul în care sunt campanii întregi de denigrare, de hărțuire, înseamnă că ai deranjat pe cine trebuie. Sunt foarte mulți judecători și procurori care au fost hărțuiți și intimidați și cu toate astea continuă să-și facă treaba.
 • Am avut emoții că știam că sunt foarte multe așteptări. Am început prezentarea și apoi știam că vine momentul de întrebări și răspunsuri. Mă așteptam să fie și întrebări mai neplăcute și atitudini mai puțin prietenoase. A fost un moment care m-a emoționat, am stat toți trei candidații înainte să intrăm. Cu colegul din Franța am stat aproape două ore. A fost un moment emoționat că ne-am îmbrățișat reciproc și ne-am urat succes.
 • Justiția din România este acum într-un punct foarte greu. Nu știu dacă singuri reușim să trecem prin acest moment. Acum trebuie să înțelegem cu toții că este un moment greu, poate justiția trebuie ajutată. Nu e doar pentru procurori și judecători, este pentru viitorul acestei țări. Justiția este pilon fundamental, este pentru cetățeni.
 • E foarte greu când auzi patru cinci lucruri neadevărate să ieși și să reacționezi. Cred că vine un moment când adevărul iese la suprafață.
 • Care ar fi un titlu de film care să rezume viața dvs? Răspuns Kovesi: Narcos.

G4Media.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...