fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

VIDEO. Investiție de 100 de milioane de euro la Băicoi. Aici se vor fabrica autobuze electrice pentru țările europene

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Un investitor din Republica Populară Chineză vrea să construiască la Băicoi, în Prahova, o fabrică de autobuze electrice.
Autoritățile locale și județene sprijină inițiativa, mai ales că pentru Băicoi înseamnă sute de locuri noi de muncă create.
Cel care a creat un parc industrial la Băicoi, tot un investitor chinez,  a semnat împreună cu compatriotul său, actul de cooperare dintre Romania Liaoning Industrial Park Băicoi și firma producătoare de autobuze electrice, Qian Feng New Energy Vehicle.
La moment au participat autoritățile prahovene, reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Prahova, dar și o delegație din China, condusă de către Chen QIUFA, secretar de partid al Provinciei Liaoning, R.P. Chineza.
Vorbim despre o investiție de 100 de milioane de euro și peste 400 de noi locuri de muncă. Investitorul își propune ca anual să producă peste 3000 de autobuze electrice, destinate tuturor țărilor din Europa, inclusiv România.
Investițiile chineze în prahova erau destul de nesimnificative până acum. Cu această investiție însă, China va deveni un investitor important nu doar în Prahova, ci în România.
În parcul industrial creat la Băicoi, un alt investitor chinez a dezvoltat o fabrică de mase plastice.
Muncitorii români, chiar dacă au salarii apropiate de minimul pe economie, spun că sunt mulțumiți de colaborarea cu patronul chinez.
Chiar dacă acordul de cooperare a fost semnat, mai sunt destule detalii de lămurit până la demararea investiției.
O problemă ar fi suprafața de teren insuficientă la Băicoi, investitorul chinez având nevoie de 50 de hectare pentru ridicarea halelor de producție.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut