Investiții în opt unităţi de învăţământ care până în prezent au funcţionat fără autorizaţii de securitate la incendiu eliberate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. 
Decizia a fost luată în cadrul şedinţei ordinare de joi a Consiliului Local Ploiești.
Potrivit proiectului aprobat de aleșii locali, lucrările propuse urmăresc tocmai remedierea problemelor care împiedicaseră obţinerea autorizaţiilor ISU și are o valoare estimată de 8,7 milioane de lei cu tot cu TVA.
Concret, cele opt unităţi de învăţământ aflate de mai mulţi ani pe lista celor fără autorizaţie de securitate la incendiu sunt colegiile “I.L. Caragiale” şi “Lazăr Edeleanu”, Liceul Tehnologic de Transporturi, şcolile “I.A. Bassarabescu”, “Rareş Vodă”, “Sf. Vasile”, grădiniţele “Crai Nou” şi nr. 28.
Directorul Direcţiei Tehnic-Investiţii din Primăria Ploieşti, Mădălina Crăciun, a anunţat în cadrul dezbaterilor din legislativul ploieștean faptul că, în paralel cu acest proiect, urmează să mai fie făcute demersuri de autorizare şi pentru sălile de sport construite recent la mai multe unităţi de învăţământ din Ploieşti.
”În afară de aceste unități de învățământ, sălile de sport care au fost realizate prin Compania Națională de Investiții, inițial au fost tratate ca un tot unitar cu unitățile de învățământ. Acum s-au răzgândit, iar pentru sălile de sport trebuie să obținem aviz ISU separat. Ele vor intra într-o etapă următoare de obținere a avizelor”, a explicat Mădălina Crăciun, directorul Direcției Tehnic-Investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here