Președintele Klaus Iohannis a anunțat, după ședința de la Cotroceni cu premierul și mai mulți miniștri, că va fi operată o rectificare bugetară extraordinară pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate și pentru șomaj și că Guvernul va adopta joi o ordonanță de urgență care va permite amânarea plății ratelor la bănci până la 9 luni, atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Principalele declarații ale președintelui:

Am discutat despre finanțele publice ale României.

Am putut să constat că la nivelul guvernului există multe proiecte foarte bune, multă implicare și dorință de a rezolva problemele românilor și ale firmelor.

Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari.

Criza sanitară se va termina la un moment dat și vrem ca România să fie în situația de a reporni imediat economia.

Două chestiuni aș vrea să spun, două măsuri convenite cu premierul și miniștrii:

Prima: se conturează o rectificarea bugetară extraordinară pe două paliere. E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani.

A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor.

A doua măsură mare: guvernul e pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme. La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni.

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Wednesday, March 25, 2020

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here