iulian dumitrescu parcul municipal vest
Consiliul Judeţean Prahova insistă pentru a prelua de la administraţia locală Parcul Municipal Ploieşti Vest, promiţând să construiască aici mai multe obiective sportive. Preşedintele CJ, Iulian Dumitrescu, e ironizat de deputatul Mihai Poliţeanu, după ce a greşit denumirea parcului tocmai în declaraţia publică făcută pe tema preluării. Mai grav decât atât, deşi instituţia încă nu are terenul, s-a apucat deja să comande studii de fezabilitate din bani publici.

Deputatul de Prahova Mihai Poliţeanu a publicat vineri, pe contul său de Facebook, o înregistrare cu Iulian Dumitrescu din timpul şedinţei în care Consiliul Judeţean a aprobat hotărârea prin care a solicitat oficial Parcul Municipal Vest.

“Iulian DUMITRESCU habar nu are numele Parcului Municipal «Ploiești Vest» (VEZI VIDEO!), bănuiesc că nici nu știe unde se află, dar nu are grețuri să se încurce în minciuni ca să-l preia la Consiliul Județean de la Ploiești pentru că are niște contracte pe bani publici de dat și, de ce nu, și să împartă niște pumni în războiul pe care îl are cu primarul Volosevici”, a comentat parlamentarul de Prahova.

“Filmarea este din 30 iunie 2022. Dumitrescu afirmă că 3 licitații pentru studii de fezabilitate (3 construcții) au fost finalizate și se așteaptă trecerea parcului în domeniul public al județului pentru demararea studiilor. NU MI-E CLAR CUM A FOST FĂCUT CAIETUL DE SARCINI ȘI CUM AU FOST CHELTUIȚI BANII PENTRU 3 STUDII DE FEZABILITATE PE UN TEREN CARE NU APARȚINE JUDEȚULUI. Dacă au făcut asta, este complet ILEGAL. Sau au făcut licitație pentru 3 SF-uri așa în general, pentru 3 proiecte poate la Ploiești, poate la Bărcănești, poate la Sinaia pe la cota 1400, poate la Călărași?”, a adăugat Mihai Poliţeanu.

Parcul Municipal Vest din Ploieşti ar putea trece prin mai multe schimbări de proprietari

În timpul şedinţei respective, preşedintele Consiliului Judeţean anunţa că au fost finalizate licitaţiile pentru efectuarea studiilor, însă încă nu fuseseră emise ordinele de începere. Ulterior, reprezentanţii conducerii CJ Prahova au explicat că, în interpretarea lor, nu e ilegal să elaborezi un studiu pentru o investiţie pe un teren pe care nu îl ai în proprietate, argumentând tocmai faptul că studiile de fezabilitate cuprind o secţiune dedicată exproprierilor şi dobândirii terenurilor aferente viitoarelor investiţii.

Consiliul Judeţean visează să preia Parcul Municipal Vest de la Primăria Ploieşti şi să realizeze aici un complex sportiv

Consiliul Judeţean Prahova susţine că, dacă va prelua Parcul Municipal Vest, vrea să construiască aici o sală polivalentă cu capacitatea de 16.000 de locuri, un patinoar olimpic şi un bazin de înot.

Deputatul George Ionescu critică intenţia Consiliului Judeţean Prahova de a prelua Parcul Municipal Vest

Propunerea a fost contestată de o asociaţie care militează pentru protecţia mediului, care susţine că ar duce la reducerea normei de spaţiu verde şi, implicit, la încălcarea ţintelor asumate în momentul implementării proiectului european de realizare a Parcului Municipal Vest. Şi deputatul George Ionescu, de la Forţa Dreptei, a avut o reacţie recentă, sugerând că autorităţile judeţene ar trebui să se orienteze spre alte zone, unde au deja terenurile în proprietate, dând exemplul fostelor sere de la Tărărani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here