Jandarmeria București afirmă că doi dintre angajații săi au fost răniți miercuri seara în timpul protestului din Piața Victoriei și că cei care i-au agresat sunt căutați pentru a fi acuzați de ultraj.

Ce spune instituția:

”Jandarmii au acționat pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor cetățenilor și pentru desfășurarea în condițiile legii a adunărilor publice, indiferent de natura lor.
Pe timpul protestului, un grup de protestatari a forțat dispozitivul de jandarmi, iar o parte dintre aceștia au aruncat cu diverse obiecte către forțele de ordine. În contextul creat, patru persoane au fost conduse la secția de poliție unde, după identificarea acestora, au fost sancționate cu câte 500 de lei fiecare pentru instigare și recurgere la acțiuni violente, în conformitate cu art. 26, lit. e din Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.
În timpul incidentelor provocate, doi jandarmi au fost răniți, având nevoie de îngrijiri medicale, fapt pentru care a fost demarată procedura de identificare a persoanelor implicate, urmând a fi întocmite acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și înaintate parchetului competent.
Le mulțumim celor care au ales să protesteze pașnic, însă reamintim faptul că Jandarmeria condamnă actele de violență care nu au legătură cu libera exprimare, nu tolerează acte sau gesturi care pun în pericol siguranța cetățenilor și va acționa de fiecare dată pentru combaterea lor.”
sursa: hotnews.ro

În legătură cu evenimentele înregistrate ieri în Piața Victoriei, facem următoarele #precizări:Jandarmii au acționat pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale tuturor cetățenilor și pentru desfășurarea în condițiile legii a adunărilor publice, indiferent de natura lor. Pe timpul protestului, un grup de protestatari a forțat dispozitivul de jandarmi, iar o parte dintre aceștia au aruncat cu diverse obiecte către forțele de ordine. În contextul creat, patru persoane au fost conduse la secția de poliție unde, după identificarea acestora, au fost sancționate cu câte 500 de lei fiecare pentru instigare și recurgere la acțiuni violente, în conformitate cu art. 26, lit. e din Legea 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice. În timpul incidentelor provocate, doi jandarmi au fost răniți, având nevoie de îngrijiri medicale, fapt pentru care a fost demarată procedura de identificare a persoanelor implicate, urmând a fi întocmite acte de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj și înaintate parchetului competent.Le mulțumim celor care au ales să protesteze pașnic, însă reamintim faptul că Jandarmeria condamnă actele de violență care nu au legătură cu libera exprimare, nu tolerează acte sau gesturi care pun în pericol siguranța cetățenilor și va acționa de fiecare dată pentru combaterea lor.

Posted by Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti on Thursday, July 5, 2018

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here