Fotbaliștii de la Asociația Club Sportiv Viking Pruszynski au sărbătorit marți seară finalul unui an de succes, în cadrul unei gale sportive! La eveniment au fost prezenți reprezentanții asociației, antrenorii, viceprimarul Cristian Ganea, directorul adjunct al Clubului Sportiv Municipal Lucian Rădulescu, fostul pugilist Leonard Doroftei și, nu în ultimul rând, sportivii care au petrecut și au sărbătorit finalul de an.

Asociaţia Club Sportiv Viking Pruszynski a fost înfiinţată în luna iunie a anului 2017, când a început cu un număr de trei copii. Dar în timp școala a atras tot mai mulți copii, astfel că acum are aproximativ 100 de sportivi, cu vârste între 5 și 11 ani, împărțiți pe grupe valorice pentru fiecare dintre categoriile de vârstă.

“ACS Viking Pruszynski este un club care promovează educația prin sport, sens în care derulăm proiecte de atragere a copiilor și nu numai către fotbal, către mișcare în aer liber. Valoarea și performanțele sportive vin ca un rezultat în timp al eforturilor comune ale copiilor, părinților, ale clubului, ale antrenorilor, sponsorilor și finanțatorilor.”, a declarat Iulian Bucur, președintele clubului.

În septembrie 2017, clubul a participat cu grupa copiilor mai mici de 11 ani la prima ediţie în noua formulă a campionatului judeţean pentru juniori E, ediția 2017-2018, la finalul căreia a ocupat locul IV (din 10 formaţii participante).

În ianuarie 2018, juniorii au obținut locul II (la startul competiţiei au fost 12 formaţii înscrise) cu grupa copiilor mai mici de 11 ani la prima ediţie a „Cupei de Iarnă Constantin Tabarcea”, competiţie de minifotbal organizată de Liga Suporterilor „Constantin Tabarcea” și de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova.

În iunie 2018, ACS Viking Pruszynski a obținut locul IX la cel de al 17-lea Festival de Fotbal pentru copii (Παιδικού Ποδοσφαίρου Φεστιβάλ), găzduit de complexul sportiv internațional de sporturi, Skouras Camp, situat în satul Nees Fokies din Halkidiki, Grecia. La categoria de vârstă JUNIOR (2007-2008) a turneului au fost prezente 30 de formaţii de la puternice academii și cluburi din Grecia, Serbia și Bulgaria.

În septembrie 2018, fotbaliștii au obținut locul III la prima ediţie a Cupei Diversității Junior, turneu care a fost organizat la Oradea de către Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal.

În octombrie 2018, micuții vikingi de la grupa 2008 au participat la regalul fotbalistic “Cupa Centenarului”, susținut pe stadionul Arena Națională, unde au fost prezente 64 de cluburi din toată țara.

Grupa copiilor născuţi după 1 ianuarie 2008 a terminat pe locul V turul campionatului judeţean pentru juniori E ediția 2018-2019 (16 formaţii participante) și sunt calificați în semifinalele celei de a II-a ediții a Cupei de Iarnă Constantin Tabarcea.

Grupa copiilor născuţi după 1 ianuarie 2007 a terminat pe locul IV turul campionatului judeţean pentru juniori D ediția 2018-2019 (14 formaţii participante) și sunt calificați în optimile celei de a XXVI-a ediții a Cupei Moş Crăciun (competiție rezervată copiilor născuți în/după 1 ianuarie 2006).

Antrenamentele clubului sunt conduse de antrenori specializați, care au absolvit facultățile de profil sau cursuri de specializare din cadrul Școlii Federale de Antrenori a Federației Române de Fotbal.

Din staff-ul tehnic fac parte: Ionuţ Neagu (antrenor licență A – UEFA și preparator fizic), Mario Nicolae (antrenor licență B – UEFA), iar de pregătirea portarilor se ocupă Ion Catană.

Vezi mai jos imagini video și foto de la Gala Sportivă de marți seară:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here