Jurnaliștii britanici Sky News au povestit sâmbătă dimineață cum au reușit să supraviețuiască după ce mașina lor a fost atacată în localitatea ucraineană Bucha, aflată la aproximativ 30 de kilometri distanță de capitala Kiev.

Unul dintre jurnaliști, Stuart Ramsay, a fost rănit în timpul rafalelor gloanțelor.

În înregistrarea video se aude cum echipa de jurnaliști strigă la forțele armate să oprească atacul pentru că sunt jurnaliști.

  • ”Ne-am oprit la un punct de control și am vorbit cu soldații și poliția, întrebându-i dacă drumul spre Kiev este practicabil. Un ofițer de poliție s-a dus la mașină și ne-a dat înghețată prin geam, spunându-ne că putem face stânga și mergem pe drumul spre Kiev – a spus că este deschis. Am pornit, era o liniște de moarte și este corect să spunem că eram îngrijorați. Dar am călătorit încet spre Kiev. Era moloz pe drum, dar era normal. Nu erau soldați, totul părea pustiu”, relatează jurnaliștii.

Aceștia povestesc cum ulterior, din senin, s-a auzit o explozie și au văzut cum ceva lovește mașina, iar una din anvelope explodează. Apoi parbrizul le-a fost spart după care mașina a fost ciuruită de o ploaie de gloanțe.

  • ”Nu știam asta atunci, dar ulterior ni s-a spus de către ucraineni că am fost ținta unor sabotori ruși (…) Producătorul Martin Vowles, care conducea, a coborât primul din mașină, urmat rapid de Andrii Lytvynenko, producătorul nostru local, lăsându-mă pe mine, Richie și pe producătorul meu Dominique Van Heerden înăuntru, adăpostindu-ne pe bancheta din spate. Ne-am gândit că este un punct de control al armatei ucrainene care trăgea în noi și că a fost o greșeală, așa că am început să țipăm că suntem jurnaliști, dar gloanțele au continuat să vină”, mai transmit jurnaliștii.

Povestea integrală și filmarea video, pe Sky News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here