Partidele de centru dreapta au obținut peste 50% din voturi la alegerile parlamentare și se „cristalizează rapid o coaliție” din acest spectru politic „care va putea propune un guvern”, a declarat luni, 7 decembrie, președintele Klaus Iohannis, în prima declarație după parlamentarele de duminică, în care PSD este pe primul loc, cu aproape 30%, urmat de (PNL 25,53%) și USR-PLUS (15,53%).

„Este deci clar, dacă adunăm aceste rezultate, că partidele de centru dreapta au obținut peste 50% din voturi. Acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public. PSD poate în fine după un ciclu între de alegeri să rămână în afara deciziei politice. Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta care va putea propune un guvern de coaliție”, a spus președintele, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a precizat că, peste câteva zile, va convoca consultări la Palatul Cotroceni „pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România”.

Este vorba de prima declarație a șefului statului după alegerile parlamentare de duminică, unde rezultatele provizorii indică o victorie a PSD, dar fără conturarea unei majorități de stânga.

Sursa: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here