fbpx
duminică, iunie 16, 2024
spot_img

VIDEO – Lege adoptată: Pedepsele pentru cei care își agresează fizic sau verbal vecinii vor fi înăsprite

Citește Și

Oana Stoicahttp://www.ziarulincomod.ro
Sunt Oana Stoica, jurnalist din 1995. Am colaborat cu ziare și televiziuni locale și regionale, dar am fost și corespondent al posturilor PROTV, Romania TV si PRIMA TV.
- Reclamă -

Pedepsele pentru agresiuni fizice sau verbale împotriva vecinilor vor fi înăsprite, conform unui proiect de lege care modifică Codul Penal, adoptat marți de Camera Deputaților.

Aceste modificări vin în contextul în care, timp de zeci de ani, mulți locuitori din Timișoara au fost terorizați de clanuri interlope care, prin amenințări și violență, încercau să forțeze oamenii de bună credință să le vândă casele la prețuri derizorii.

- Reclamă -

Tot marți, primarul Dominic Fritz a publicat un clip video cu imagini șocante dintr-o curte din oraș, declarând că o familie este hărțuită de două decenii de către vecini din „clanuri” pentru a-și vinde locuința, fără a beneficia de protecția statului român.

Inițiativa legislativă modifică Codul Penal:

  • „Fapta prin care se tulbură folosința locuinței locatarilor dintr-un imobil se pedepsește cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
  • Fapta prin care se împiedică folosința normală a locuinței prin punerea titularului dreptului de folosință în situația de a nu-și putea exercita în mod firesc dreptul său se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.
  • Acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate”.
- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...