Ludovic Orban a anunțat, marți, 26 octombrie, că demisionează din grupul parlamentar al PNL. Anunțul a fost făcut în plenul Parlamentului.

Orban a precizat că momentan nu demisionează și din partid și că decizia sa este “o mică formă de protest”: “nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică” (video jos).

“Obligația morală pe care o am față de cetățenii care au avut încredere e de a-mi respecta angajamentele pe care le-am luat în campania electorală față de ei. Din păcate, azi nu am altă soluție pentru a fi consecvent în onorarea acestor obligații morale decât de a mă despărți, sper eu temporar, de colegii mei din grupul parlamentar.

S-a creat o criză politică artificială din motive pe care nu le-a înțeles niciun cetățean român, sunt convins că mulți nu înțelegeți, a fost făcut praf un partid politic, a fost făcută praf coaliția.

În plină criză a fost un circ politic pe care majoritatea populației îl respinge.

Nu pot fi părtaș la acest mod de a face politică. Numai lobotomizat aș putea sta complice la acest atentat contra interesului național. Sunt un om care își iubește țara, această decizie este o mică formă de protest.

Nu îmi dau încă demisia din PNL, e partidul căruia i-am dedicat întreagă viață matură politică.

Deputații PNL să renunțe la golf, PNL trebuie să se întoarcă cu față la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni.

Să fim consecvenți angajamentului luat de a dezvolta România.

Am construit o coaliție care, de bine, de rău asigura o stabilitate. La ora actuală nu avem nimic, țara plutește în derivă, cel care trebuie să stea la cârmă probabil pescuiește sau a fugit la schi”, a declarat Ludovic Orban.

Vezi mai jos declarația video:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here