fbpx
miercuri, februarie 21, 2024
spot_img

VIDEO Mai mulți rromi au transmis invitații la război pentru o familie rivală. Poliția îi amendează că nu purtau mască

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Zeci de rromi s-au adunat seara trecută, 24 octombrie, la Sala Sporturilor din Ploiești și timp de mai multe ore au făcut live-uri pe facebook în care invitau o familie rivală, din Valea Călugărească, să vină să își regleze conturile. În timp ce martorii ne-au povestit că în alte cartiere ale orașului se pregătea un adevărat război, văzând genți cu arme, Poliția Prahova a transmis o „informare” de-a dreptul rușinoasă, în care spune că vor fi luate măsuri conform Legii 55/2020. Cu alte cuvinte, vor fi amendați că nu purtau măști și nu respectau distanțarea socială, în rest nu e o problemă că lansau amenințări și invitații la măcel.

Poliția Prahova a încercat să manipuleze opinia publică spunând că a avut situația sub control, însă la finalul articolului puteți vedea imagini video care au fost transmise live pe facebook timp de mai multe ore. În imagini, zeci de rromi sunt adunați la Sala Sporturilor și cheamă familia rivală la război. Imaginile au fost transmise atât în timpul zilei, când era lumină afară, cât și pe timp de noapte, dovadă a faptului că ore întregi mulțimea a stat la Sala Sporturilor fără ca poliția să intervină și să oprească ce se întâmpla acolo. Nicăieri nu se văd oamenii legii intervenind, iar un martor ne-a povestit că poliția a venit de 2-3 ori la fața locului, dar a stat la distanță păzind mulțimea, nicidecum nu a intervenit.

- Reclamă -

Un alt martor ne-a povestit că într-un alt cartier al orașului a văzut cum rudele familiei din Ploiești, cunoscută ca fiind parte din lumea interlopă a orașului, s-au adunat cu zecile și s-au înarmat. Martorul ne-a povestit că a văzut genți cu arme, cuțite și pistoale, care erau împărțite minorilor întrucât acestora nu li se face dosar penal în caz că le folosesc. Martorul nu a putut să precizeze tipul de pistoale, dacă erau arme de foc sau de panoplie, ori cu aer comprimat.

Ore întregi, cât timp s-au transmis amenințări și invitații la măcel, Poliția nu a suflat niciun cuvânt, nicio informare. După ce ziarul Incomod a publicat fotografii și a scris despre ce se întâmplă în oraș, Biroul de Presă al Poliției Prahova, ca să spele imaginea instituției, a transmis o informare rușinoasă, în care spune că le-a ascultat problemele celor implicați și că-i amendează pentru că nu purtau mască de protecție.

„Au fost identificați deja autorii postării, precum și persoanele la care făceau referire, stabilindu-se și motivul care a stat la baza nemulțumirilor.”, se arată în informarea transmisă de IPJ Prahova.

- Reclamă -

Nicio referire, însă, în comunicat cu privire la amenințările transmise în spațiul public sau la recuzita cu care se înarmau cei implicați. Nici măcar cu privire la tulburarea ordinii și liniștii publice poliția nu are nimic de spus. Cu alte cuvinte, nu-i problemă de război, dacă acesta se face cu masca pe față, cam asta reiese din comunicatul IPJ: „La acest moment verificările continuă pentru depistarea tuturor participanților și luarea măsurilor legale conform Legii nr.55/2020„. Probabil ploieștenii se simt mult mai în siguranță pentru că poliția îi amendează pe scandalagii că nu purtau măști și nu respectau distanțarea socială, acestea fiind prevederile Legii 55/2020.

În același comunicat, Poliția Prahova susține că „polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Prahova s-au aflat în teren permanent pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, astfel încât în niciun moment nu a existat pericolul unei eventuale escaladări a situației”. Deja am explicat mai sus cum au fost polițiștii permanent în teren: potrivit unui martor, au venit de câteva ori la Sala Sporturilor și au păzit mulțimea, de la distanță. În altă ordine de idei, atâta timp cât în alt cartier minorii erau înarmați cu pistoale și cuțite, iar pe facebook se făceau invitații deschise la măcel, considerăm totuși că a existat „pericolul unei eventuale escaladări a situației”. Noroc că nu s-a întâmplat, însă imaginile de mai jos par să spună că până acolo mai era doar un pas.

Totuși, de remarcat este că informarea transmisă de Poliție evită cu grație să spună concret dacă la ora respectivă se luase vreo măsură. „Au fost identificați autorii„, „verificările continuă pentru luarea măsurilor legale conform Legii 55/2020″ – niciun cuvânt despre vreun dosar penal deschis sau măcar despre vreo intervenție în forță a polițiștilor înainte de apariția imaginilor în Incomod. De abia după publicarea articolului nostru, poliția a decis să suplimenteze efectivele aflate în teren, inclusiv cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale („mascații”): „vă comunicăm că la această oră la nivelul IPJ Prahova se desfășoară o acțiune cu forțe mărite, la nivelul municipiului Ploiești fiind suplimentate efectivele zilnice aflate în serviciu, inclusiv cu luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova.”, se arată în informarea transmisă de IPJ Prahova la mai bine de o oră după publicarea articolului.

Mai jos vă redăm imaginile video transmise live pe facebook sâmbătă, 24 octombrie, timp de mai multe ore, din fața Sălii Sporturilor din Ploiești (după cum se observă, filmările au fost făcute atât pe timp de zi, cât și după lăsarea întunericului, dovadă a faptului că întreaga scenă a durat câteva ore bune, fără ca poliția să intervină și să oprească scandalul):

- Reclamă -

UPDATE

După publicarea articolului de mai sus, Poliția Prahova a emis următoarea informare:

„În cursul nopții au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 5.240 de lei conform Legii nr.61/1991 și OUG nr.195/2002. Ulterior, în cursul zilei de astăzi, alte 8 persoane au fost identificate din grupul celor prezenți în filmare. Au fost aplicate 8 sancțiuni conform Legii nr. 55/2020 în valoare de 1.000 de lei fiecare, respectiv conform Legii nr. 61/1991 în cuantum de 1.000 de lei fiecare. Totodată, în cauză fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în filmarea realizată, precum și pentru luarea tuturor măsurilor legale.”

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trafic închis complet pe o stradă importantă din Ploiești. Primăria începe programul de asfaltări

Primăria Ploiești a anunțat începerea programului de reparații curente și întreținere a străzilor, iar strada Maramureș, aflată în apropierea...
spot_img
Sari la conținut