Consilierii locali din Ploiești s-au reunit marți, 20 iulie, într-o ședință extraordinară pentru a dezbate, printre altele, și o majorare a tarifului perceput de Veolia de la populație pentru gigacalorie.

Potrivit proiectului de pe ordinea de zi, noul tarif ar fi de 431,47 lei (TVA inclus) pe gigacalorie. Acest tarif unitar aduce o creştere de 56,21 lei/gcal – pentru consumatorii casnici şi o scădere de 64,74 lei/gcal – pentru agenţii economici şi instituţii. Totodată, consilierii trebuiau să voteze și o majorare a subvenției de la bugetul local, astfel încât prețul plătit de populație să rămână același, însă numai pentru perioada de iarnă 2021-2022. După această perioadă, subvenția ar mai putea fi acordată doar în baza unei ordonanțe de Guvern, despre care nu există nicio garanție că va fi sau nu emisă.

Pornind discuțiile de la ce presupune această majorare, atât a tarifului, cât și a subvenției suportate de municipalitate, situația a degenerat rapid. În contextul în care majorarea de tarif ar presupune ca subvenția acordată de municipalitate să fie de aproximativ 90 de milioane de lei pe an, discuțiile au ajuns încet-încet în sfera politică.

Primarul municipiului Ploiești Andrei Volosevici și consilierul local George Botez și-au adresat o serie de reproșuri, astfel că discuția a ajuns să fie și despre alte probleme ale municipalității, nu doar despre majorarea tarifului la gigacalorie.

În final, la propunerea viceprimarului Magdalena Trofin, proiectul a fost amânat pentru o dezbatere ulterioară, iar aceasta a precizat că se impun o serie de clarificări suplimentare de la Veolia vizavi de acest proiect.

Vezi aici video cum au decurs discuțiile!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here