fbpx
vineri, decembrie 1, 2023
spot_img

VIDEO Marcel Vela: „Dacă cineva nu are mască și strănută poate avea dosar penal”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a intrat în direct, pe canalul direct de Youtube al lui George Buhnici, unde a vorbit despre pandemia de coronavirus care a afectat România și despre cum vor fi aplicate sancțiunile după data de 15 mai, când vor fi relaxate măsurile de carantină.

„Dacă nu aveți mască, dacă o societate nu își decalează programul ca să reducă presiunea de pe transportul public, dacă se face o altă activitate decât cea permisă, să se deschidă un restaurant, o terasă, vor fi amenzi și pentru grupuri mai mari de trei persoane sau pentru un sport de echipă care nu este autorizat”, a precizat Vela.

- Reclamă -

Ministrul a afirmat că decizia a fost luată în contextul în care cetățenii au arătat faptul că nu își mai doresc să stea în casă, iar autoritățile se bazează pe responsabilitatea acestora.

„Se bazează în primul rând pe evoluția pandemiei din România. Adică oamenii au fost responsabili. Măsurătoarea a fost făcută la mijlocul lunii aprilie, de Paște, si de 1 mai. Acum în 15 mai nu am înregistrat un boom, o explozie a cazurilor. Suntem într-un platou destul de firesc al situației epidemiologice. Se putea merge cu un pas înainte în gestionarea tuturor problemelor de la nivel național. În același timp, există și o saturație, o așteptare extrem de mare din partea populației. Nu e ușor să ții copiii în casă, persoanele peste 65 de ani. Sunt două luni în care oamenii au fost eroi” , a declarat ministrul.

În ceea ce privește călătoria în mijloacele de transport în comun, Marcel Vela a declarat că cel puțin la metrou vor fi polițiști care vor veghea ca oamenii să aibă mască.

- Reclamă -

„La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112, dacă cineva nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici mască” , susține Marcel Vela.

”Deocamdată, discuția a fost doar de metrou, nu am avut o discuție și cu transportul public în comun. Ține de autoritățile locale. Probabil vom găsi soluții. Încercăm să evaluăm, nu trebuie să militarizăm toată țara pe ideea că oamenii sunt de rea credință. Cred ca se vor liniști când vor vedea că până săptămâna viitoare vom avea și măsuri coercitive foarte transparente”, a mai spus Vela.

De asemenea, Marcel Vela a vorbit și despre lucrurile care se vor schimba după data de 15 mai. Cum ar fi deschiderea saloanelor de înfrumusețare, cosmetică, frizeriile sau cabinetele stomatologice.

„În primul rând vor fi permise unele lucruri care până acum nu erau permise, în sensul în care pot funcționa de exemplu saloanele de înfrumusețare, cosmetică, frizeriile, se pot deschide cabinetele stomatologice. Sunt activități care pot fi făcute după 15 mai, care până acum erau în contradicție cu ce am decis noi. Trebuie să evaluăm cu foarte multă atenție și foarte multă celeritate ceea ce vom avea peste două săptămâni după 15 mai, în așa fel încât să putem spune că nu au crescut cazurile noi și că lumea a fost foarte atentă” , a declarat Marcel Vela.

- Reclamă -

Sursa: George Buhnici/ Romaniatv.net

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Tineri prinși drogați la volan, în Sinaia

Doi tineri au fost prinși conducând prin Sinaia, deși se pare ca erau sun influența drogurilor.Polițiștii care i-au tras...
spot_img