Naționala de fotbal a României a învins marți, 5 iunie 2018, cu scorul de 2-0, Finlanda. Partida a avut loc pe stadionul Ilie Oană din Ploiești unde au fost prezenți aproximativ 15.000 de spectatori care au făcut o atmosferă foarte frumoasă.

Peluza Latină a transmis un mesaj pentru toată țara făcând referire la “unitatea națională” și demonstrând că se poate trece peste orgolii, rivalități şi alte interese care nu sunt benefice fenomenului “Ultras”, menționând că patriotismul trebuie să fie mai presus de orice.

Lângă cei din Peluza Latină s-au alăturat atât membrii grupărilor T2 Ploieşti, Camarazii, Constanța, Piteşti, Dulce Românie, Young Wolves, Ploieşti-România, Vaslui cât și suporteri din alte grupări din țară.

Citește și Mesajul transmis de Peluza Latină la promovarea echipei Petrolul Ploiești în Liga a II-a

Iată comunicatul emis de Peluza Latină:

“Vocea celor mulți se face auzită atunci când există UNITATE!

Aseară, în sectorul nostru, au luat loc pe langă membrii Peluzei Latine şi băieți din : T2 Ploieşti, Camarazii, Constanța, Piteşti, Dulce Românie, Young Wolves, Ploieşti-România, Vaslui etc.

S-a demonstrat, ca şi la precedentul meci disputat la Ploieşti, cel din luna Octombrie 2017 împotriva Kazahstanului, că împreună suntem mai puternici, trecând peste orgolii, rivalități şi alte interese care nu sunt benefice fenomenului ULTRAS din România.


Patriotismul trebuie să fie mai presus de orice!

“Aleg o viața ULTRA ‘nainte de toate”, simțiți aceste versuri în fiecare acțiune a voastră. Marea majoritate a oamenilor din România într-un fel sau altul au familii, bani, cariere, hobby-uri etc. STIȚI CE N-AU MULȚI DIN ACEASTĂ MAJORITATE? O VIAȚA DE ULTRAS, O PELUZĂ!

Retineți asta şi lăsați o amprentă puternică asupra fenomenului pe care toți îl iubim! Asta e moştenirea noastră pentru generațiile ce vin din urmă, învătând de la noi în cel mai rafinat mod, fenomenul ULTRAS.

Sperăm ca acesta să fie ultimul comunicat în care să menționăm aceste aspecte, întrucât noi am tras un semnal de alarmă şi am transmis un mesaj mai departe pentru toată țara, acela de – UNITATE NAȚIONALĂ!

Înainte ULTRAŞI! Înainte ROMÂNIA!”

Vocea celor mulți se face auzită atunci când există UNITATE!Aseară, în sectorul nostru, au luat loc pe langă membrii Peluzei Latine şi băieți din : T2 Ploieşti, Camarazii, Constanța, Piteşti, Dulce Românie, Young Wolves, Ploieşti-România, Vaslui etc. S-a demonstrat, ca şi la precedentul meci disputat la Ploieşti, cel din luna Octombrie 2017 împotriva Kazahstanului, că împreună suntem mai puternici, trecând peste orgolii, rivalități şi alte interese care nu sunt benefice fenomenului ULTRAS din România.Patriotismul trebuie să fie mai presus de orice!"Aleg o viața ULTRA 'nainte de toate", simțiți aceste versuri în fiecare acțiune a voastră. Marea majoritate a oamenilor din România într-un fel sau altul au familii, bani, cariere, hobby-uri etc. STIȚI CE N-AU MULȚI DIN ACEASTĂ MAJORITATE? O VIAȚA DE ULTRAS, O PELUZĂ! Retineți asta şi lăsați o amprentă puternică asupra fenomenului pe care toți îl iubim! Asta e moştenirea noastră pentru generațiile ce vin din urmă, învătând de la noi în cel mai rafinat mod, fenomenul ULTRAS.Sperăm ca acesta să fie ultimul comunicat în care să menționăm aceste aspecte, întrucât noi am tras un semnal de alarmă şi am transmis un mesaj mai departe pentru toată țara, acela de – UNITATE NAȚIONALĂ!Înainte ULTRAŞI! Înainte ROMÂNIA!

Posted by Peluza Latina on Wednesday, June 6, 2018

În ziua meciului pe pagina de Facebook a Peluzei Latine a fost postat un mesaj prin care aceștia au îndemnat suporterii să renunțe la rivalități și orgolii și să cânte împreună pentru România.

“Sperăm ca acest text să fie CITIT, dar mai ales ÎNȚELES şi mai departe DISTRIBUIT!

“Patriotism mai presus de orgolii”

Naționala ROMÂNIEI urmează să joace meciul cu Finlanda, astăzi, pe stadionul Ilie Oană.
Noi, Peluza Latină, considerăm că în zilele în care joacă ROMÂNIA nu trebuie să existe diferențe între grupuri/spectatori/suporteri.
Schimbarea trebuie să vină de la noi!
E necesar să lăsăm deoparte rivalități, orgolii sau interese și să cântăm cu toții pentru ROMÂNIA. Să fim ROMÂNI!


Considerăm că la meciurile ROMÂNIEI nu trebuie sa vii cu însemne ale echipei de club pe care o iubești, deoarece în ziua meciului nu joacă Petrolul, U Cluj, Dinamo, Craiova, Rapid, Brașov, Steaua, Timișoara, Farul, Arad etc. JOACĂ ROMÂNIA!
Reprezentăm ORAȘUL, dar mai ales ȚARA!
Înainte ultrași! Înainte ROMÂNIA!”

În tribune a fost prezent Jose Mourinho, antrenorul principal al echipei Manchester United, care a urmărit meciul alături de impresarul Ioan Becali. ”Am venit să-mi văd prietenii, pe Giovanni, pe Crăciunescu, sunt în vacanţă, mă odihnesc. Ştiu că Lobonţ se retrage, a avut mulţi ani în Italia, îi doresc mult succes în viitor”, a spus Mourinho, care este antrenorul principal al formației Manchester United.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here