fbpx
sâmbătă, martie 2, 2024
spot_img

VIDEO. Mihaiela Iorga Moraru, la ieșirea de la audierile de la DNA Ploiești: „nu înțeleg scopul audierii de astăzi”

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Mihaiela Iorga Moraru, procuroarea DNA revocată din funcție de către Laura Codruța Kovesi, a ieșit din sediul DNA serviciul teritorial Ploiești, unde a fost audiată de procurorii anticorupție. La ieșirea de la audieri, Moraru a precizat că a fost audiată în calitate de martor, dar că nu a înțeles prea bine despre ce este vorba întrucât răspunsurile pe care le-a dat procurorilor reieșeau și din documentele din dosar. Moraru a mai spus că nu poate da detalii cu privire la întrebările care i-au fost puse și că prezența ei astăzi la sediul DNA Ploiești este total nejustificată. Procuroarea a mai precizat că nu poate spune despre ce dosar este vorba, dar a confirmat că are legătură cu omul de afaceri Florian Walter (declarație completă video jos).

Reamintim că atunci când a ajuns la sediul DNA Ploiești, Iorga Moraru a precizat că a fost chemată în calitate de martor la infracțiunile de favorizarea făptuitorului și fals intelectual.

- Reclamă -

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel București a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruța Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocată din funcția de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitivă.

Mihaiela Iorga a deschis la Curtea de Apel București un proces în care a solicitat suspendarea ordinului semnat pe 5 iulie de Laura Codruța Kovesi privind revocarea sa din funcția de procuror la DNA.

DNA a susținut atunci că Mihaiela Iorga nu a înregistrat un denunț în conformitate cu dispozițiile legale și nu l-a prezentat spre repartizare procurorului-șef al secției din care făcea parte. Neprezentarea denunțului a avut drept consecință imposibilitatea aplicării unor dispoziții procesual penale în raport cu persoane cercetate.

- Reclamă -

Ulterior, potrivit stiripesurse.ro, în urma unor verificări, DNA a anunțat că a identificat mai multe nereguli în activitatea Mihaielei Iorga, în biroul său fiind găsite o sumă de bani și mai multe bunuri neînregistrate.

„Într-un dosar în lucru s-a identificat suma de 398.400 lei primită de la o persoană fizică. În procesul verbal, întocmit în acest sens, nu s-a precizat natura sumei de bani și nu a fost înregistrată în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte pentru a fi depusă la camera de corpuri delicte, conform prevederilor legale. De precizat că, deși Direcția Națională Anticorupție dispune de un fond de flagrant de 2 milioane lei, potrivit dispozițiilor art. 4 alin. 4 din OUG 43/2002, suma respectivă nu era destinată pentru o activitate operativă, deoarece nu există niciun document din care să rezulte că au fost solicitați bani din fondul de flagrant și nici nu i-au fost puși la dispoziție”, preciza atunci DNA, citată de stiripesurse.ro.

Într-un alt dosar aflat în lucru au fost identificate bunuri, și anume ceasuri evaluate la 67.631 lei și un stilou în valoare de 8.117 lei, ridicate cu ocazia unei percheziții, care nu au fost înregistrate de Mihaiela Iorga în Registrul de evidență a valorilor și corpurilor delicte.

De asemenea, într-un dosar în care erau cercetate mai multe persoane, Mihaiela Iorga a solicitat și obținut declanșarea procedurilor pentru obținerea avizului necesar urmăririi penale față de una dintre persoane, iar după obținerea avizului a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de persoana respectivă la o zi după împlinirea termenului de prescripție, „împrejurare care generează consecințe asupra întregii cauze”, mai scrie publicația amintită mai sus.

- Reclamă -

De cealaltă parte, Mihaiela Iorga a declarat că între ea și Laura Codruța Kovesi exista de mai mult timp o tensiune, determinată „probabil” de faptul că nu a dat curs „anumitor solicitări”.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Trei români reținuti în Spania pentru trafic de persoane. Au ținut în sclavie conaționali pe care îi obligau să muncească și apoi le luau...

Trei persoane de origine română, doi bărbați şi o femeie, au fost reținute de poliţiştii din Spania, în urma...
spot_img
Sari la conținut