Ministrul Mediului, Costel Alexe, a venit, joi, în control la Eco Burn, firma care arde deșeuri periculoase în Parcul Industrial Brazi. După control, firma a încercat să descarce zeci de tone de deșeuri medicale la rampa ecologică de la Boldești.

Două camioane cu zeci de tone de deșeuri periculoase au fost oprite.

Ministrul Mediului a fost, joi, la Eco Burn, pentru a vedea cu ochii săi ce se întâmplă.

Ieri am fost într-o vizită inopinată să vedem cum stau cu implementarea planului de măsuri pe care trebuie să-l ducă la îndeplinire până pe data de 15 februarie și să se conformeze cu reglementările în vigoare.

Ieri, în doar câteva momente cât am stat acolo am sesizat cum se încărcau camioane și am solicitat comisarilor Gărzii de Mediu să monitorizeze zona.

În 24 de ore au plecat de acolo 2 camioane cu deșeuri, suspecte a fi periculoase. Ieri, acestea au ajuns la depozitul ecologic de deșeuri municipale, tot din județul Prahova, care și ei au constatat că încărcătura camioanelor nu e conformă avizului de însoțire a transportului. Voiau să le depoziteze la groapă”, a spus ministrul la Digi24.

Ministrul a precizat că cele două camioane au fost trimise înapoi la incinerator, iar deșeurile urmează să intre în procesul de incinerare, „cum ar fi trebuit să fie de la început”, adăugând că nu e prima dată când se încearcă descărcarea camioanelor cu deșeuri la gropile de gunoi.

Au mai fost cazuri când s-au dus la groapa de gunoi deșeuri medicale care în mod normal ar fi trebuit incinerate. Acest lucru îl vor verifica comisarii de mediu. La nivel național sunt 8 incineratoare care funcționează. E loc de mult mai bine în ce înseamnă managementul acestor deșeuri pentru că la Brazi, de exemplu, cantitatea de deșeuri medicale care intră în platformă e mult mai mare decât poate duce acest incinerator”, a mai spus ministrul.

Ziarul Incomod a publicat, în luna august, primele imagini cu poluarea generată de Eco Burn.

Directorul Parcului declara, la acel moment, pentru Ziarul Incomod, că Eco Burn procesează mai multe deșeuri decât ar trebui și a confirmat că viermii și mizeria toxică ajunsă pe căile de acces ale parcului provin de la Eco Burn.

CITEȘTE și Ministrul Mediului, vizită inopinată la Boldești! Două camioane cu deșeuri periculoase, oprite la groapa de gunoi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here