fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO: Ministrul Nelu Tătaru, vizită inopinată la Spitalul Județean! Se schimbă procedura COVID în Prahova!

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit, joi, la Ploiești, unde a verificat stația de ambulanță Prahova, dar și Spitalul Județean Ploiești. 

Controlul ministrului vine ca urmare a problemelor generate de suprasaturația sistemului sanitar prahovean din cauza creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19.

Una dintre măsurile anunțate de ministrul Sănătății este că pacienții (cei preluați cu ambulanța) vor fi testați acasă, de personalul ambulanței, urmând ca, în funcție de rezultat, aceștia să fie repartizați către spitalele cu patologie Covid, în cazul în care testul iese pozitiv, sau în spitalele i secțiile de specialitate, în cazul în care aceștia nu sunt infectați.

- Reclamă -

Totodată, Spitalul Județean Ploiești va trebui să înființeze izolatoare pentru fiecare secție, care vor găzdui pacienți care vin cu afecțiuni specifice secției respective, până la primirea rezultatului testului Covid.

De asemenea, spitalele din Câmpina, Breaza, Băicoi și Drajna vor trebui să aibă izolatoare, unde să fie testați pacienții, pentru a diminua aglomerația de la Județean.

În termen de 5 zile, va trebui terminată reevaluarea tuturor cadrelor medicale din Prahova i redistribuirea lor în funcție de necesități, pentru a acoperi criza de personal.

- Reclamă -

În cazul în care măsura nu va fi de ajuns, vor fi efectuate detașări din centrele universitare din țară.

Unitatea de terapie intensivă mobilă aflată în curtea Spitalului Județean va fi reparată astăzi, iar mâine va fi probată (instalația de climatizare este stricată de aproape două săptămâni).

Principalele declarații:

- Reclamă -

„*Am venit pentrua  evalua situația în care se află Ambulanța Prahova și Spitalul Județean.

*Toți asimptomaticii vor fi testați acasă, de ambulanță, și, în funcție de rezultat, confirmat sau nu, vor fi repartizați către spitalele care au patologie covid sau non covid, pentru investigații suplimentare.

*La Spitalul Județean avem o suprapopulare a unității de primiri urgențe.

*Sunt mulți pacienți care rămân în izolare la această unitate, până la venirea rezultatelor testului, iar ei trebuie să meargă în alte spitale sau în secții care corespund cu comorbiditățile pe care le au.

În cazul testului negativ, rămân în acea secție, în cazul în care sunt infectați, merg la spitalul suport care, în acest moment, este Câmpina.

Mai avem Spitalul Băicoi, care va trebui să preia tot ce însemană infecțioase, precum și spitalele din Breaza și Drajna, pe care va trebui să le reașezăm.

*Spitalul din Câmpina, precum și celelalte sppitale spitale vor trebui să-și constituie acele izolatoare, astfel ca pacienții să fie testați acolo și să nu mai vină aici. Iar în urma testării, ei vor putea fi repartizați la spitale fază 1, fază 2 sau suport covid, pentru cei covid pozitiv, sau spitalele și secții de specialitate, pentru cei cu teste negative.

*Am avut discuții cu conducerea Spitalului Județean, fiecare sectie va trebui să aibă un izolator, cu o rezervă, în care poate primi un pacient care vine cu comorbiditatea respectivă, până la definitivarea testului covid.

*Criza de personal medical va fi rezolvată printr-o reevaluare a tot ce înseamnă persional medical în Prahova, redistribuirea acestui personal, și, în măsura în care nu este suficient, avem și varianta detașărilor din țară.

*În urma raportului DSU, a fost dat un termen de 5 zile pentru reevaluarea peresoonalului.

*În izolator s-a stat 48 de ore, 52 de ore, tocmai de aceea am venit.

*Măsurile luate sunt cele care țin de izolatoarele care trebuie să existe la toate aceste unități sanitare, identificarea celor care sunt asiptomatici și testarea lor la domiciuliu și, în funcție de rezultat, să meargă la o clinică sau o secție de specialitate,

*O echipă va veni pentru unitatea de terapie intesivă mobilă care are o problemă la climatizare, va fi reparată, mâine va fi zi de probă.

*Am solicitat doze de vaccin cam pentru jumătate din populația romnâniei, 10 milioane 700 de mii de cetățeni, când acestea vor fi disponibile. La nivelul Comisiei Europene s-au încheiat contractele cu două firme.

Primele vaccinuri vor fi pentru persoanele cu grad de risc mare și pentru categoriile profesionale expuse, cum ar fi personalul medical și didactic.

 

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img