Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat vineri că pandemia de coronavirus merge către o rată de transmitere de 1,4. El a anunţat că Guvernul pregăteşte un proiect de lege pentru a se conforma recomandărilor Curtii Constituţionale.

„Dacă am recomandat şi recomandăm în continuare păstrarea unor reguli, am văzut că se respectă din ce în ce mai greu. Avem un început de transferuri de pacienţi în terapii intensive, avem un număr scăzut de locuri pentru pacienţi la terapie intensivă”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Adevărul.

Ministrul Sănătăţii a făcut un apel la menţinerea distanţării fizice.

„Referitor la deciziile CCR şi motivarea în care se specifică că necesită nişte clarificări, ţin să precizăm că lucrăm la un proiect şi avem nevoie de implicare activă.

Tot ce ţine de carantină rămâne în continuare ca recomandări Interpretarea particulară sau personală a acestor decizii poate duce la efecte nedorite.

Izolarea trebuie să continue, iar recomandările pe care le-am făcut pentru toţi pacienţii cu simptome uşoare, să rămână de bază izolarea timp de 14 zile, e măsura care a dus la rezultatele pe care le-am avut.

Acea izolare pe care am păstrat-o şi noi, rămâne de bază”, a afirmat Tătaru.

„Ne pregătim pentru un proiect legislativ care să definească boală transmisibilă, tratament, carantină, izolare.

Reglementările care nu sunt conforme, suntem în măsură să le putem reaşeza legislativ, dar avem nevoie de colaborarea dumneavoastră tocmai pentru a putea gestiona acest moment. Avem în continuare focare care se nasc, dincolo de cele pe care le ştiam, cele vechi. Ţine doar de noi în respectarea acestor reguli”, a mai  precizat ministrul.

Referitor la pacienţii asimptompatici, Tătaru a precizat că se poate face o externare la cerere, în condiţiile în care şi medicul, şi pacientul îşi asumă acea externare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here