fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

VIDEO: Minore violate și trimise la cerșit și spălat de parbrize. Mascații au dus la audieri 10 persoane

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Procurorii DIICOT și polițiștii BCCO au efectuat, joi, mai multe percheziții în dosare de Trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și viol. 10 persoane au fost aduse la audieri.  

Persoanele vizate ar fi folosit minori, băieți și fete, pe care îi dispuneau în diverse intersecții din București, pentru a practica cerșetoria la semafor sau pentru a vinde flori șoferilor și pentru a spăla parbrizele.

„Afacerea” era destul de profitabilă, din moment ce, la percheziții, a fost găsită suma de 63.000 de lei.

- Reclamă -

În plus, unele fete minore au fost violate de membrii grupării.

 

„La data de 19 mai 2022, polițiștii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane și ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – S.I.C. Sector 2, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.- S.C., au efectuat 5 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, exploatarea cerșetoriei și viol.

- Reclamă -
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2021, în municipiul București, ar fi fost constituit un grup infracțional organizat, care a acționat până în luna mai a anului 2022, în scopul comiterii infracțiunilor de trafic de minori, prin supunerea la executarea unei munci în mod forțat și obligarea la practicarea cerșetoriei.

Astfel, în perioada ianuarie – mai 2022, membrii grupului infracțional organizat, profitând de imposibilitatea de a-și exprima voința și de starea de vădită vulnerabilitate în care se aflau persoanele vătămate minore, le-ar fi transportat zilnic, cu autoturismele pe care le dețineau, din comuna Jilava, județul Ilfov, în diferite zone din municipiul București (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor și Eroilor), unde le-ar fi supus la executarea unei munci în mod forțat (timp de 10-12 ore pe zi, indiferent de condițiile meteorologice), obligându-le să vândă buchete de flori șoferilor staționați la semafoare sau să ofere contra unei sume modice de bani servicii de curățare a parbrizului.

De asemenea, victimele minore ar fi fost obligate să apeleze la mila șoferilor aflați în trafic, cărora le-ar fi solicitat sume de bani, folosind în acest scop cartoane cu mesaje menite să emoționeze și păpuși care imitau prezența unui nou-născut.

Acestea ar fi fost determinate să practice cerșetoria prin amenințări și agresiuni fizice, fiind supravegheate îndeaproape de membrii grupului infracțional organizat.

În această modalitate, membrii grupului infracțional organizat ar fi obținut, în mod constant, diverse sume de bani.

De asemenea, profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acestora, patru dintre victimele minore ar fi fost obligate să întrețină acte sexuale, în perioada decembrie 2021 – mai 2022. În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperiți și ridicați, în vederea indisponibilizării, 63.000 de lei.

- Reclamă -

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, 10 persoane, despre care există suspiciunea că ar fi implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul B.S.I.J. „Vlad Țepeș”.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Prahova: percheziții la firme care au făcut fraude cu fonduri

Polițiștii din Prahova au efectuat 30 de percheziții într-un dosar în care sunt vizate firme care au făcut fraude...
spot_img
Sari la conținut