fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

VIDEO Minori condamnați penal pentru bullying. Ce fel de pedepse poate primi un copil

Citește Și

- Reclamă -

În România există deja cazuri de minori condamnați penal pentru fapte de bullying, adică de agresiune, cel mai adesea, față de colegi. Cu toate acestea, Codul Penal nu prevede infracțiunea de bullying, însă, în funcție de fiecare caz, fapta se poate încadra ușor la o infracțiune admisă de lege (emisiune video la finalul articolului).

De exemplu, doi elevi din Huedin au fost condamnați pentru privare de libertate, după ce și-au legat un coleg de un scaun și l-au umilit, machiindu-l sub râsetele celorlalți elevi. Un alt adolescent, din Constanța, a fost condamnat penal pentru loviri și alte violențe, după ce și-a agresat un coleg.

În referatul de evaluare psihologică din cel de-al doilea caz se consemnează în clar termenul de „bullying”. De altfel și Legea Educației a adoptat acest termen și a reglementat o serie de măsuri pentru prevenirea cazurilor de genul.

- Reclamă -

Care sunt infracțiunile la care se poate încadra bullying-ul și ce fel de pedepse pot primi minorii condamnați penal ne-a explicat avocatul Daniel Gașpar, de la Casa de Avocatură Gașpar și Asociații, în cadrul unei emisiuni moderate de jurnalista Mihaela Constantin.

Acesta ne-a vorbit și despre un caz de bullying pe care îl are la ora actuală, cel al unei fetițe de 12 ani din Prahova, care a fost șantajată de un coleg cu o serie de fotografii.

Totodată, avocatul Daniel Gașpar a explicat în emisiune cât de mult contează faptul că s-a creat un precedent cu aceste condamnări din Huedin și din Constanța, dar și ce se întâmplă cu minorii condamnați penal atunci când împlinesc vârstă de 18 ani.

Urmăriți mai jos emisiunea Incomod:

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...