Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a inspectat, luni, Spitalul Județean Prahova, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în județ. Ministrul a pus accent pe nevoia de medici la Spitalul Județean. 

Nelu Tătaru văzut modulul de terapie intensivă mobilă montat în curtea Spitalului Județean, apoi a mers la secțiile de terapie intesivă din incinta unității medicale.

Concluzia ministrului Sănătății pentru un județ în care numărul cazurilor a explodat este una singură: este nevoie de mai mulți medici, iar legea pentru instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic care se dezbate acum în Parlament trebuie să rezolve această chestiune.

Am făcut evaluarea stării prezente la Spitalul Județean, atât pe partea COVID, cât și non-COVID, pentru că sppitalul nu tratează numai pacienți infectați cu noul coronavirus. 

Dacă acum o lună aveam aici 76 de cazuri, acum numărul cazurilor a ajuns la peste 800. 

Dacă avem o problemă la acest spital, aceasta este lipsa cadrelor medicale. 

Camera Deputaților și Senatul ar trebui să ia niste decizii, pentru că e vorba de sănătatea românilor, nu de o luptă politică. 

Pe terapie intesivă, avem deficit de cadre medixale, iar în starea de alerta, detașartea se poate doare cu acceptul angajatului și angajatorului. 

Ca să asiguri gărzi și linia de linie de terapie intesivă, covid și non covid, este nevoie de 3-4 medici la Spitalul Județean Ploiești, care să fie detașați, sau să găsim medici care să fie încadrați aici, la spitalul județean“, a spus ministrul Sănătății, la finalul inspecției.

1 COMENTARIU

  1. Adevărul:slabă echipă manageriala a SJUP,interesele meschine ale C.A a SJUP(implicarea consilierilor CJ în afaceri negre cu firmele de partid agreate de manager)recrutarea personalului pe alte baze decât legale (fără concurs ),interimate interminabile ale managerului,directorului medical,directorului financiar cu acordul CJ-Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here