O alpinistă experimentată din Brașov a murit, miercuri, în Munții Bucegi, chiar de ziua ei. Femeia, care avea o soră geamănă, a mers singură pe traseul Albișoara Gemenelor, pentru a omagia astfel ziua de naștere comună.
Alpinista din Brașov căutase parteneri pentru dificilul traseu. Nu a găsit pe nimeni și, din păcate, a decis să plece singură.
Salvamontistii de la stațiile Bușteni și Prahova au fost alertați, miercuri, în jurul orei 18.00, după un apel al familiei îngrijorate din cauză că femeia nu mai răspundea la telefon.
O echipă aflată pe Platoul Bucegi a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman, dar viscolul puternic a făcut imposibilă deplasarea.
O alta echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când salvatorii au ajuns în zona de creastă, vântul puternic ștersese urmele, iar aplinista nu a fost găsită.
Joi dimineață, pe lumină, o altă echipă a reușit să localizeze victima cazută pe un versant , fără semne vitale.
A fost solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice si a riscului de avalansă generat de aeronavă.
Actiunea de recuperare a trupului alpinistei va fi reluată imediat ce condițiile meteo vor permite acest lucru.
Informații și imagini: Salvamont Bușteni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here