Jandarmii montani au fost alertați miercuri seară, 12 august, după ce un grup de turiști a văzut o femeie însoțită de două fetițe care încerca să urce pe munte, deși condițiile meteo erau nefavorabile. Jandarmii au plecat în căutarea acestora și le-au găsit, ulterior, adăpostite la o stână.

“În data de 12.08.2020, în jurul orelor 20.30, un echipaj de jandarmi montani a fost sesizat de către lucrătorii de Poliție din Bușteni despre faptul că un grup de turiști aflați în coborâre de la Piatra Arsă spre Bușteni s-a întâlnit pe traseu cu o persoană de sex feminin însoțită de doi copii minori (fete) care urca pe munte, condițiile meteo fiind nefavorabile, și au apreciat că acestea nu vor ajunge la capătul traseului.

În urma sesizării, trei jandarmi montani din Detașamentul Sinaia s-au deplasat de urgență spre Piatra Arsă, efectuând căutări la Cabana Piatra Arsă, Cabana Caraiman și pe traseele dintre acestea.

Totodată, lucrătorii jandarmi au efectuat verificări la stânele din zonă.

În urma căutărilor, persoana de sex feminin și cei doi copii au fost depistați la o stână situată între Piatra Arsă și Crucea Caraiman.

Au fost conduse cu autospeciala Jandarmeriei până în localitatea Bușteni, neavând nevoie de îngrijiri medicale.

Acțiunea s-a finalizat în jurul orelor 23.00.”, au transmis reprezentanții IJJ Prahova.

Vezi mai jos imagini video:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here