O lucrare efectuată pe DJ 102, pe drumul care leagă giratoriul suspendat de intrarea în Ploiești de la Spitalului Județean de Urgență Ploiești pune în pericol viața celor care trec prin zonă. Imaginile filmate de reporterii noștri arată neglijența cu care s-a amenajat la intrare în cartierul Roua o trecere pentru pietoni (video jos).

Trecerea pentru pietoni este precedată și urmată de separatoare de sens, iar în dreptul trecerii este amenajată o alveolă pentru pietoni. Însă, ceea ce s-a ignorat, probabil, atât la proiectarea lucrării cât și la recepție este faptul că respectiva alveolă ia din banda a doua de mers a șoferilor care vin dinspre giratoriul suspendat spre Ploiești. Astfel, aceștia riscă fie să lovească parapeții sau alveola, fie sunt nevoiți să tragă dreapta de volan, riscând să lovească mașinile care circulă pe prima bandă, ținând cont și de faptul că respectivul drum este în afara Ploieștiului și, prin urmare, participanții la trafic circulă cu o viteză mărită.

De altfel, în urmă cu mai puțin de o săptămână, pe 25 februarie, în zonă s-a produs un accident rutier grav. Un șofer care circula dinspre giratoriul suspendat spre Ploiești a acroșat parapetul separator de sens, apoi a ricoșat într-o altă mașină care circula în aceeași direcție. Cea de-a doua mașină a fost proiectată în urma impactului într-un stâlp de iluminat. O femeie de 34 de ani a fost rănită în urma accidentului și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Drumul respectiv, DJ 102, fiind drum județean este în administrarea Consiliului Județean Prahova. Amenajarea respectivei treceri pentru pietoni a fost de asemenea un proiect al Consiliului Județean Prahova (video jos).

Încă de săptămâna trecută, reporterii Incomod au încercat să ia legătura cu Dumitru Tudone, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, dar acesta nu a răspuns nici la telefon, nici la mesajele care i-au fost trimise. Reporterii noștri au vrut să-i solicite un punct de vedere referitor la modul cum a fost proiectată această trecere pentru pietoni pe un drum aflat în administrarea Consiliului Județean, în condițiile în care iată că, deși trecerea nu a fost finalizată de mult, deja în zonă au loc accidente cu victime omenești. În plus, voiam să-l întrebăm pe Dumitru Tudone dacă la această oră Consiliul Județean are în plan să remedieze această problemă și, desigur, să verifice cine se face vinovat de această “scăpare”.

Reamintim că Dumitru Tudone este vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova din partea PNL, după ce în trecut a fost secretar general al Consiliului Judeţean Călăraşi. Acesta și-a făcut mutație în Prahova anul trecut pentru a putea candida pe lista de consilieri județeni ai PNL din Prahova.

În Călărași, însă, Dumitru Tudone nu a fost lipsit de scandaluri și chiar este trimis în judecată într-un dosar instrumentat de DNA pentru fapte de corupție. Tudone a fost deferit justiţiei de către DNA în septembrie 2016, alături de nume importante din administraţia judeţeană din Călăraşi. Pe lista inculpaţilor se află şi fostul prefectul al judeţului Călăraşi, Jenel Şerban, fostul primarul al oraşului Fundulea, Dorel Dorobanţu, dar şi alţi şapte primari de comune din judeţ.

Dosarul s-a judecat pe fond la Tribunalul Călăraşi, instanță care a dispus achitarea lui Dumitru Tudone. Acum ancheta judecătorească se află în faza de apel şi se judecă la Bucureşti.

Dosarul în care vicepreşedintele CJ Prahova este inculpat viza scoaterea din patrimoniul statului a unui teren de aproape 2000 de hectare, aflat în administrarea Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă Fundulea (I.N.C.D.A. Fundulea), în vederea punerii în posesie a unor persoane deşi prevederile privind reconstituirea dreptului de proprietate „nu erau aplicabile terenurilor aflate în administrarea institutelor de cercetare agricolă”, susţin procurorii DNA.

Următorul termen de judecată a fost stabilit de Curtea de Apel Bucureşti pentru 12 martie.

Mai jos puteți urmări imaginile video filmate de reporterii Incomod pe DJ 102, în locul unde a fost amenajată trecerea pentru pietoni:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here