Poliției Municipiului Ploiești a organizat joi, în intervalul orar 11:00-13:00, o acțiune cu efective mărite, care a avut drept scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale, asigurarea climatului de ordine publică și siguranță rutieră, precum și verificarea măsurilor legale impuse prin ordonanțele militare.

Astfel, 154 de polițiști, 22 de jandarmi, 42 de polițiști locali și 9 militari, au acționat pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanțelor militare, normele la regimul rutier, a celor care efectuează acte de comerț ilicit, cu preponderență în zona Pieței Halele Centrale, Piața Aurora Vest, Piața Nord și Piața Mihai Bravu.

”Cu această ocazie, forțele de ordine au legitimat 428 de persoane, au controlat 371 de autovehicule și au verificat activitatea economică a 23 de agenți comerciali.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, dintre care 136 au fost pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare și 57 pentru abateri de la prevederile altor acte normative (OUG 195/2002, Legea 12/1990, OUG 95/2005, OG 28/1999, Legea 61/1991, HCL 34/2019), fiind constatată totodată și o infracțiune.

Pentru abaterile la regimul rutier, au fost reținute trei permise de conducere, 5  certificate de înmatriculare și o autorizație pentru transport în regim taxi.

Valoarea sancțiunilor aplicate depășește 297.000 de lei.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării a 80 de kg carne de miel, în valoare de 1.800 de lei.

 

Exemple semnificative:

             În zona de nord a municipiului, a fost depistat un bărbat, care la vederea polițiștilor, a încercat să se eschiveze controlului. Cu ocazia efectuării controlului corporal, asupra acestuia a fost găsit un briceag cu lama de 14 cm. Cu privire la acesta, bărbatul a declarat că l-a pus în buzunarul gecii, în urmă cu o lună, pentru a-l folosi la masă, și, ulterior, a uitat că îl are asupra sa.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

             Pe strada Griviței, polițiștii au depistat un bărbat care oferea spre vânzare carcase de miel, dintr-un autoturism, fără a deține documente de proveniență veterinară necesare comercializării. Persoana a fost sancționată contravențional conform prevederilor Legii nr. 12/1990, fiind ridicate în vederea confiscării 10 carcase de miel (aproximativ 80 de kg), care au fost predate reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare”, se arată scris într-un comunicat de presă emis de IPJ Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here