fbpx
sâmbătă, aprilie 20, 2024
spot_img

VIDEO Oamenii au ieșit în stradă, după ce Senatul a votat un prag de 50.000 de euro pentru abuzul în serviciu

Citește Și

- Reclamă -

Sute de persoane s-au adunat miercuri seară în Piața Victoriei din București pentru a protesta, după ce Senatul a votat introducerea unui prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu. Amendamentul este aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea-Grindeanu.

Oamenii ieșiți în stradă scandează „Hoții, hoții” și „Cine nu sare vrea pensii speciale” (video la finalul articolului).

- Reclamă -

După ce Senatul a votat miercuri amendamentul, proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este for decizional.

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, a reacționat în urma deciziei Senatului și, într-o declarație dată pentru g4media.ro a susținut că impunerea unui prag de 50 de mii de euro pentru ca abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune reprezintă o ”intenție de a dezincrimina parțial infracțiunea de abuz în funcție”. ”Dacă aceste modificări ar fi adoptate, ar afecta investigațiile EPPO și ar scădea nivelul existent de protecție a intereselor financiare ale UE în România”, a declarat Kovesi pentru G4Media.ro.

Pragul de 250.000 de lei este aproape identic cu pragul de 200.000 de lei din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu în 2017, care a dus la cele mai mari proteste de stradă din ultimele decenii.

- Reclamă -

Modificările au fost introduse sub formă de amendamente de parlamentarii puterii PSD-PNL-UDMR la un proiect de lege inițiat de guvern în decembrie 2022. Fișa legislativă de pe site-ul Senatului nu indică explicit numele parlamentarilor PSD, PNL și UDMR care au depus amendamentul, ci indică doar că sunt membri Comisiei Juridice din Senat, explică g4media.ro.

Dacă amendamentul Puterii trece de vot, fapta prin care un funcționar public produce cu intenție un prejudiciu mai mic de 250.000 lei nu va mai fi infracțiune. Dacă această prevedere ar fi fost în vigoare, Liviu Dragnea nu ar mai fi fost condamnat.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

A fost semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova

Astăzi, 19 aprilie 2024, s-a semnat Protocolul Alianței Dreapta Unită  pentru județul Prahova.În prezența Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova,...
Sari la conținut