fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO: Omenia, aruncată la gunoi. Fost angajat Rosal, neplătit și dat afară din baraca în care locuia la garajul firmei

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
*Dat afară de la muncă de Sărbători, un fost angajat Rosal Ploiești a rămas să doarmă într-o baracă din garajul firmei.
*Acasă la el, într-o garsonieră modestă de la marginea Ploieștiului, nu putea sta iarna, pentru că i-au tăiat gazele și curentul.
*Omul n-a mai putut să le plătească din salariul minim  pe care conducerea firmei îl virează cu mari întârzieri. 
*Acum, a fost dat afară și din baraca de la garaj. Șefii s-au enervat că a fost alături de foștii colegi de muncă la protestele din ultimele zile. „Ai vorbit cu cine nu trebuie”, i-au transmis. Adică, probabil cu reporterii Ziarului Incomod, care au prezentat situația disperată a angajaților de la Rosal Ploiești.

Neplătiți pe luna decembrie, lăsați fără bani de Sărbători, angajații de la Rosal, șoferii, lucrătorii la colectarea deșeurilor și cei care sunt încadrați la curățenie căi publice au protestat, miercuri, joi și vineri, atât în fața Primăriei Ploiești, cât și la sediul firmei.

Cei mai mulți dintre ei sunt oameni care muncesc pe salariul minim și au copii de crescut, au rate la bănci, trebuie să-și plătească utilitățile.

- Reclamă -

Disperarea i-a scos în stradă. N-au mai ținut cont de repercusiuni. De faptul că au primit deja sancțiuni, cum ar fi reducerea cu 5% a salariului sau tăierea zilei de muncă. „Și așa nu vedem banii„, au spus angajații.

 - Ziarul INCOMOD

 

- Reclamă -

Când salariul este cel minim pe economie și nici acesta nu e plătit. oamenii ajung să fie puși în situații de-a dreptul umilitoare. De exemplu, unul dintre angajații veniți la protest, un om în pragul pensionării, i-a cerut reporterului Ziarului Incomod bani de pâine.

DETALII AICI VIDEO Un angajat Rosal cere un leu pentru pâine, după ce nu și-a primit salariul din luna noiembrie

Printre participanții la protest a fost și Dragoș Mâzgoi. Are 52 de ani și de meserie este prelucrător prin așchiere. N-a mai putut să se angajeze în altă parte și așa a ajuns la Rosal.

A prins cea mai rea perioadă. În ultimii ani, au fost mai mereu probleme cu plata salariilor, iar angajații au făcut mai multe proteste. Cu salariul minim pe economie și neplătit la timp, a acumulat datorii la utilități, iar furnizorii au sistat alimentarea cu energie electrică și gaze la garsoniera în care locuiește.

- Reclamă -

De aproape o lună, nea Dragoș a rămas și fără muncă. A fost dat afară din cauză că n-a mai venit la program trei zile. „Pentru că nu m-au plătit și n-am mai avut bani„, și-a motivat acesta absența de la program.

 - Ziarul INCOMOD

Acasă, în frigul din garsoniera din capătul orașului, la Uztel, nu s-a mai întors. A rămas într-o baracă încălzită cu un reșou, la garajul Rosal, în compania foștilor colegi.

Colegii mi-au adus de mâncare și frații mei. Eu am luat ultimii bani prin decembrie, vreo 340 de lei. Ce să faci cu banii ăștia?„, se întreabă nea Dragoș.

„Ai vorbit cu cine nu trebuie!”

Așteptând în zadar să ia ultimii bani de la Rosal, Dragoș Mâzgoi a ieșit la proteste alături de foștii colegi, deși, dintre toți, avea cel mai mult de pierdut: nu locul de muncă, ci locul în care dormea.

Atât i-a fost! Vineri, în timp ce șoferii protestau în fața garajului, nea Dragoș a fost chemat de fosta sa șefă. Doamna ieșită, pentru câteva minute din birou, în frigul de afară, într-o bluză subțire, l-a anunțat că trebuie să plece din baracă, pentru că înăuntru vor fi depozitate niște lopeți.

M-a chemat și mi-a zis că nu mai am voie să stau în baracă. Mi-a spus că am vorbit cu cine nu trebuie. Cu presa. Am trecut și azi pe acolo. Nu era nicio lopată în baracă„, ne-a povestit fostul angajat.

 - Ziarul INCOMOD

Omenia, dată la gunoi

Dragoș Mâzgoi a fost dat afară din baraca cu reșou vineri. În ziua în care, peste tot, autoritățile anunțau venirea gerului, cu temperaturi maxime negative și sub -10 grade noaptea.

Evident, șefii de la Rosal nu erau obligați să-l țină. Dar omul este neplătit. Și cum a stat trei săptămâni, puteau să-l mai lase, măcar acum, în perioada gerului, ca o asumare morală a faptului că nu i-au dat banii la timp.

Reporterii Ziarului Incomod l-au vizitat pe nea Dragoș la garsoniera fără gaze și curent în plină iarnă. Omul nu minte. Are sigiliu pus pe contoare, iar datoriile însumează – spune el – cam 1.600 de lei cu tot cu rebranșare.

Nea Dragoș umblă cu lanterna prin casă și ne arată tot. Povestește că mai merge pe la țară, unde are un prieten pe care-l mai ajută în gospodărie. Primește mâncare, poate și un pachet de țigări, iar Sărbătorile le-a făcut acolo.

În mica gasonieră are mașină de spălat, aragaz, frigider, un pat în care să doarmă, o baie destul de curată. Toate sunt însă moarte. Deconectate, mai puțin apa rece. Și e frig de nu poți sta decât îmbrăcat ca afară.

Vezi imaginile filmate de reporterii Incomod la garsoniera fostului angajat și ce spune acesta în videoclipul de mai jos: 

Apel umanitar

Dragoș Mâzgoi nu se comportă ca și cum ar fi înfrânt de viață. Își caută de muncă și speră să se angajeze paznic la o firmă. Are însă nevoie de puțin ajutor să o ia de la capăt. Pentru cei care vor să-l ajute să plătească cei 1.600 de lei, punem la dispoziție numărul lui de telefon: 0720.408.936. De asemenea, ne puteți contacta pe noi, pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/ZiarulIncomod sau la adresa de mail [email protected].

Plata pe litere. Nea Mâzgoi trebuie să mai aștepte

După trei zile de proteste, conducerea Rosal a virat o parte din bani către O PARTE dintre angajați.

Cei cu salariul mimin au luat puțin peste 500 de lei, bani pe care trebuia să-i primească în luna decembrie.

Dar nu toți salariații au luat bani, ci doar cei până la litera G (litera cu care începe numele de familie). Nea Mâzgoi mai are de așteptat vreo 6 litere. Alții, mai mult.

Curios însă. Pe contractul CCP, Primăria Ploiești a virat mereu banii la timp, iar sumele totale sunt de ordinul milioanelor de euro. Pe colectare, oamenii își plătesc în general facurile, firmele, la fel.

Și totuși, nu sunt bani de salarii. Iar pe utilaje este pus sechestru..

CITEȘTE și FOTO UPDATE Sechestru pe utilaje de deszăpezire și curățenie ale operatorului de salubritate Rosal din Ploiești

CITEȘTE și LIVE VIDEO UPDATE Viceprimarii stau de vorbă cu oamenii. Protest spontan al angajaților Rosal în Ploiești

 

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img