În timp ce Ploieștiului este sufocat de gunoaie și pubelele dau pe afară de deșeuri, operatorul de salubritate Rosal vrea să majoreze tarifele! Anunțul a fost făcut de primarul Adrian Dobre în cadrul unei conferințe de presă, acesta explicând că majorarea de tarif va fi solicitată în cadrul ședinței de marți, 22 ianuarie, a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Prahova. Reamintim că Rosal colectează deșeurile menajere din mai multe localități prahovene, inclusiv din Ploiești, în baza unui contract semnat cu ADI Deșeuri. Primarul Adrian Dobre spune că la ședință vor lua parte toți cei 36 de primari care fac parte din zona în care este Ploieștiul, în contractul cu ADI Deșeuri.

Edilul-șef a mai declarat în cadrul ședinței că municipalitatea a făcut numeroase demersuri pentru rezolvarea problemei salubrității, dar că este singura care se implică, acuzând celelalte autorități publice cu atribuții în domeniu că nu iau măsuri. Dobre spune că inclusiv zilele trecute Poliția Locală Ploiești a sancționat operatorul de salubritate pentru nerespectarea programului de colectare. În plus, edilul spune că a făcut demersuri atât către ANRSC, cât și către Direcția de Sănătate Publică.

“Din păcate constat că suntem singura autoritate care dorește, dar nu avem toate pârghiile necesare pentru a lua măsuri concrete și din nefericire alte autorități publice care au astfel de pârghii, astfel de atribuții, nu se implică absolut deloc. Am văzut răspunsul Direcției de Sănătate Publică și v-am spus de când am văzut acest răspuns, mi se pare mai mult o motivare pentru situația existentă în municipiul Ploiești, o motivare favorabilă Rosalului, decât care au fost măsurile concrete pe care le puteau lua conform atribuțiilor pe care le au și conform normelor în vigoare pentru un operator care nu își face treaba pe acest serviciu de utilitate publică, colectarea deșeurilor din municipiul Ploiești.

Deși declarativ ANRSC a spus foarte clar că există chiar riscul din partea operatorului economic de a-și pierde licența, sau de a-i fi suspendată, în urma numeroaselor adrese pe care le-am făcut către ANRSC, oficial, în scris, n-am primit niciun răspuns, drept pentru care m-am văzut nevoit să fac anumite adrese, inclusiv către comisia de servicii din Senatul României, unde am solicitat să discutăm acest aspect și situația din municipiul Ploiești în relația cu ANRSC. A trecut atâta timp și, în condițiile în care nu vedem îmbunătățiri în acest serviciu, nicio altă instituție nu ia nicio măsură.

Pe de altă parte, astăzi vom participa la o ședință la care se cere majorarea tarifului. La sfârșitul anului trecut a existat o ședință ADI în care s-a modificat planul tarifar, ceea ce a făcut sau a dat posibilitatea tuturor operatorilor economici care acționează pe raza județului Prahova să-și poată majora tarifele respective. Nu spun că nu există anumite chestiuni legate de salariul minim pe economie, de modificarea tarifelor la energie și așa mai departe, dar pe de altă parte haideți să vedem și calitatea serviciilor și, dacă ținând cont de situația care există în teren în municipiul Ploiești, se impune o astfel de majorare”, a declarat în cadrul conferinței primarul Adrian Dobre, care a precizat că se dorește majorarea tarifului până la suma de 7,5 lei, plus TVA, în condițiile în care la ora actuală tariful pentru colectarea gunoiului menajer este de 5,25 lei, plus TVA.

Vezi mai jos declarația video a primarului Adrian Dobre:

Primarul Adrian Dobre a anunțat că Rosal vrea să majoreze tariful pentru ridicarea gunoiului menajer

Posted by Ziarul Incomod on Tuesday, January 22, 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here