Colegiul Național I. L. Caragiale are o lungă tradiție în ceea ce privește performanța. În anul școlar care s-a încheiat, peste 80 de elevi ai colegiului au participat la olimpiadele naționale de la toate disciplinele.

Elevii școlii au obținut premii importante la concursurile și olimpiadele școlare, dar și concursuri organizate de diverse fundații și organizații atât din țară, cât și din străinătate. Caragialiștii au făcut parte din lotul României la olimpiada internațională de informatică, trei din patru copii care au mers la olimpiada internațională pe echipe de la Moscova fiind elevi ai Colegiului.

De asemenea, elevi ai școlii au reprezentat România în lotul balcaniadei de informatică, la olimpiada internațională de limba și literatura română, iar un elev de clasa a cincea a obținut premiul I la olimpiada națională de informatică.

În noiembrie, Colegiul Național I. L. Caragiale din Ploiești împlinește 155 de ani de tradiție. Directoarea unității școlare, profesorul Carmen Băjenaru, vorbește despre “comunitatea caragialiștilor” și spune că din SUA până în China, în orice colț al lumii, se găsește un caragialist dornic să ajute elevii acestei școli.

De altfel, la Universitatea Cambridge este o adevărată comunitate formată din foști elevi ai școlii, iar prof. Carmen Băjenaru spune că acolo numele colegiului a devenit un brand. Alte universități unde au mers elevi ai Colegiului I. L. Caragiale din Ploiești sunt University College London din Marea Britanie, Edinburgh, Manchester, Universitatea din Bremen, Germania, Universitatea Sorbona din Paris, MIT, din Statele Unite ale Americii. Iar dintre cei care și-au terminat deja studiile, foști caragialiști lucrează în prezent la Google, în număr foarte mare, la Yahoo sau la Twitter, acestea fiind doar câteva exemple.

Directoarea școlii, prof. Carmen Băjenaru, vorbește cu mândrie despre rezultatele elevilor în reportajul video de mai jos:

Colegiul Național I. L. Caragiale are o lungă tradiție în ceea ce privește performanța. În anul școlar care s-a încheiat, peste 80 de elevi ai colegiului au participat la olimpiadele naționale de la toate disciplinele.Directoarea școlii, profesor Carmen Băjenaru, vorbește cu mândrie despre rezultatele elevilor în reportajul video de mai jos:

Posted by Ziarul Incomod on Wednesday, June 26, 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here