fbpx
joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

VIDEO Peste 250 de sancțiuni aplicate de polițiști în urma raziei din Ploiești

spot_img

Citește Și

- Reclamă -
Sâmbătă, 30 ianuarie, în intervalul orar 19:00-22:00, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a fost organizată și desfășurată o acțiune tip razie,  în municipiul Ploiești și zonele rurale limitrofe,   având ca scop principal verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul Sars-Cov-2, asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, precum și prevenirea criminalității în toate formele ei.

La acțiune au fost angrenate aproximativ 400 de forțe de ordine, respectiv polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova și Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești, precum și specialiști ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Prahova, Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova și Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorului Prahova.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 1350 de persoane și controlate  1152 de autovehicule, dintre care 17 mijloace de transport în comun, fiind totodată efectuat controlul corporal sumar asupra a 89 de persoane.

- Reclamă -

De asemenea, au fost verificați 82 de agenți economici, dintre care 19 casinouri și săli de joc.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 259 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri la regimul rutier și abateri de la normele de conviețuire socială cât și pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2, impuse pe durata stării de alertă. Valoarea sancțiunilor depășește 69.000 de lei, iar ca măsuri complementare au fost reținute 5 permise de conducere și 13 certificate de înmatriculare și 3 plăcuțe cu numere.

 

- Reclamă -

Exemple:

– În jurul orei 21:20, pe strada Gheorghe Doja din Ploiești, a fost depistat și blocat în trafic un autoturism, care fusese dat în consemn în aceeași seară, ca fiind furat de pe raza municipiului București. Atât conducătorul auto, cât și autoturismul în cauză, au fost preluați de către colegii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, pentru continuarea cercetărilor.

– Un ploieștean de 52 de ani a fost depisat de către polițiști, la scurt timp după comiterea unei infracțiuni de furt dintr-un supermarket din zona de sud a orașului. În urma administrării probatoriului, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate în vederea probării întregii activități infracționale.

– Doi conducători auto au fost depistați la volan, deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând valori de 0,34 și 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia au fost sancționați cu amendă în valoare de 1305 lei, fiindu-le reținut totodată și permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

- Reclamă -

– Un bicilist în vârstă de 33 de ani a fost depistat cu o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat, față de acesta fiind luată măsura sancționării contravenționale, cu amendă în valoare de 870 de lei.

Polițiștii reamintesc faptul că, deși acționează preventiv, față de abaterile de la normele legale în vigoare vor fi luate măsurile legale care se impun.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Criza gunoaielor, rezolvată temporar. La ce acord au ajuns Rosal și Vitalia

Operatorul de salubritate Rosal nu a mai colectat gunoaiele din 84 de localități prahovene, inclusiv Ploiești, încă de luni,...
spot_img