fbpx
duminică, iunie 16, 2024
spot_img

VIDEO: Piloți ruși capturați și aduși la conferința de presă. Când au știut de invadarea Ucrainei

Citește Și

- Reclamă -
Trei piloți ruși doborâți de antiaeriana ucraineană au fost aduși la o conferință de presă, în care au explicat când au început pregătirile pentru invazie. Piloții au spus că au bombardat, deliberat, clădiri civile, conform ordinelor primite. 

Pilotul cel mai înalt în grad capturat este Maxim Krishtop, comandantul adjunct al Regimentului 47 de bombardiere al Armatei Rusiei. 

Acesta a explicat că primele informații despre invazie au ajuns la comandament în luna ianuarie, când Rusia nega cu tărie ca va ataca Ucraina.

- Reclamă -

În ianuarie 2022, comandantul regimentului ne-a informat despre viitoarea participare la ostilitățile de pe teritoriul Ucrainei. După aceea, a început livrarea de muniții la aerodromul nostru. În paralel, am început antrenamentele de zbor la altitudini extrem de joase, pentru evitarea apărării antiaeriene și lansări tactice de rachete aer-sol”, a declarat Krishtop la o conferință de presă organizată de Interfax-Ucraina.

Potrivit pilotului rus, aceasta strategie a fost prezentată oficial ca pregătire și participare la exercițiile comune ruso-belaruse „Allied Resolve 2022”.

 

„După ce acestea au fost finalizate, am continuat să ne pregătim. Ordinul de luptă pentru lansarea unor lovituri aeriene pe teritoriul Ucrainei a venit la unitate pe 23 februarie. Comandantul regimentului a emis ordinul corespunzător – să lovească Ucraina, începând cu 24 februarie”, a spus el.

- Reclamă -

 

Colonelul de aviație a recunoscut că a bombardat ținte civile cu bombe nedirijate (lansate pentru cădere liberă) de 250 și 500 kg, cu o rază de distrugere de 60 de metri.

Acesta a efectuat doar trei misiuni de bombardament de la începutul invaziei și până pe 5 martie, când a fost doborât.

- Reclamă -

Primele două au vizat ținte militare.

A treia misiune a vizat zona rezidențială a orașului Harkov, unde a și fost doborât. 

 

Un alt prizonier prezentat la conferința de presă a fost maiorul Alexei Golovenski, Regimentul 43 de aviație din marină.

„Pe tot parcursul lunii februarie, s-au desfășurat exerciții ale marinei în apele Mării Negre și Azov. Au fost trageri de rachete, iar noi, ca aviație navală, le-am furnizat informații”.

„În consecință, aeronavele noastre erau deja gata pregătite pe 24 februarie. Tot personalul era în alertă maximă”, a spus el.

Maiorul susține că piloții au primit informații false despre forța reală a apărării antiaeriene ucrainene.

„S-au transmis informații false despre apărarea antiaeriană ucraineană. Între 24 martie și 5 martie, am efectuat șapte ieșiri pentru a identifica sistemele de apărare antiaeriană radio-tehnică și radio-emițătoare pentru distrugerea lor ulterioară.

Am primit informații false despre slăbiciunea forțelor de apărare aeriană ucraineană și despre sisteme învechite.

Am fost doborât de apărarea antiaeriană a Ucrainei și făcut prizonier în regiunea Mikolaiv (Nikolaev). Rezultă că conducerea mea pur și simplu m-a trimis, ca momeală, la moarte. Apărarea antiaeriană pe teritoriul Ucrainei funcționează perfect.

De ce ne trimit ca ținte vii, de neînțeles”, a spus Golovenski.

HotNews.ro

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Femeie lovită mortal în timp ce traversa un drum din Prahova

O femeie de 62 de ani a murit sâmbătă, după ce a fost lovită de o mașină condusă de...